Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με καραβίδες από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Γευστικό, εύκολο και απολαυστικό ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας. Εύκολη συνταγή για ριζότο θαλασσινών και πλούσιο άρωμα κολοκύθας.

Υλικά

10 καραβίδες βρασμένες καθαρισμένες και κομμένες στα 3
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο σαφράν
1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Ζωμός καραβίδας ζεστός
Ζωμός κολοκύθας ζεστός
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράσιμο καραβίδας: Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τις καραβίδες και τις αφήνετε για 8-10 λεπτά (αν είναι μεγάλες) ή 5-7 λεπτά (αν είναι μικρότερες). Σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη τον ζωμό.

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε, για 2 λεπτά, τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σαφράν με το ρύζι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε λίγο λίγο τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Αρχικά, ρίχνετε τον ζωμό από την κολοκυθόσουπα και μετά συμπληρώνετε με εκείνον από τις καραβίδες. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, για περίπου 10-12 λεπτά, με ανακάτεμα και συμπλήρωμα ζωμού.

Στα μέσα του μαγειρέματος, ρίχνετε τις καραβίδες και 5-6 δαγκάνες για την γεύση (και το ντεκόρ). Στο τελευταίο συμπλήρωμα ζωμού, ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας και σκεπάζετε το τηγάνι. Αφήνετε το ριζότο για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά και κόκκινη σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με χωριάτικο λουκάνικο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο α λα κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με σαφράν και μανιτάρια πορτσίνι

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι με λουκάνικο στο τηγάνι

Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι με μύδια από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρεμώδες ριζότο μανιταριών

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και ρύζι