Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
150 γραμμ. αρακά
50 γραμμ. φρέσκα φασολάκια
2 καρότα
2 κουταλιές κάππαρη
2-3 πατάτες
Αγγουράκια τουρσί
Χυμό λεμονιού
2 φλιτζ. μαγιονέζα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε και πλέετε τα λαχανικά. Τα βράζετε χωριστά, το κάθε ένα (αρακά, φασολάκια, καρότα, πατάτες) φροντίζοντας να παραμείνουν τραγανά.
Στραγγίζετε και κόβετε σε κυβάκια. Βάζετε τα λαχανικά σε μπολ, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με λεμόνι. Προσθέτετε την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα) και ανακατεύετε με τη μαγιονέζα μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.