Υλικά
1 συσκευασία πένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
2 φλιτζ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
70 γραμμ. χοιρινή μπριζόλα αλλαντικό καπνιστή
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το φασκόμηλο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και τη ρίγανη και αφήνετε να μαγειρευτούν, για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε περιστασιακά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Όσο βράζει η σάλτσα, σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τα ζυμαρικά al dente για 6 λεπτά. Σε μπολ αναμειγνύετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών. Πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από την τριμμένη γραβιέρα. Προσθέτετε τη χοιρινή μπριζόλα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματίσει κρούστα.