Υλικά
1 κιλό κιμά (χοιρινό ή βοδινό ή ανάμικτο)
1 κρεμμύδι τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
3 ½ κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια ρίγανη
½ κουταλάκι μπαχάρι
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι κάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο (και επιπλέον 4 – 5 αυγά βρασμένα σφικτά)
½ φλιτζ. γαλέτα
1 φλιτζ. νερό
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά και προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το γάλα, το χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το μπαχάρι, το κύμινο, το κάρι, το μοσχοκάρυδο, το αυγό και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά και ρίχνετε λίγη λίγη τη γαλέτα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχετε μια σχετικά σφικτή ζύμη. Κόβετε ένα τετράγωνο κομμάτι από αντικολλητική λαδόκολλα με διαστάσεις 50Χ40cm και απλώνετε στη μέση του τον μισό κιμά.
Τοποθετείτε στο κέντρο τα βρασμένα αυγά και απλώνετε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά. Κλείνετε προσεκτικά την αντικολλητική λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα ρολό. Τυλίγετε τις άκριες σαν καραμέλα και τις βάζετε κάτω από το ρολό.
Το τοποθετείτε σε ένα ταψί, ρίχνετε το νερό και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Ακολούθως, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, ανοίγετε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό.