Υλικά
12 μπισκότα digestive
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
4 μπανάνες μεγάλες ώριμες
8 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτί φυτική σαντιγί
2 φλιτζ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
Ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ξέρετε τι είναι τα σουγάνια; Βρήκαμε την καλύτερη συνταγή που θα λατρέψετε
Χονδροθρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά, πλάθοντάς τα με τα δάχτυλα.
Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αναμιγνύετε σε ένα μπολ με τον χυμό του λεμονιού και το σιρόπι καραμέλας. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μπολ χτυπάτε τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και την αναμιγνύετε ανακατεύοντας απαλά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Μοιράζετε σε 8 ποτήρια τα θρυμματισμένα ποτήρια. Πάνω από τα μπισκότα μοιράζετε με ένα κουτάλι το μισό μίγμα από τις μπανάνες και, τέλος, από πάνω μοιράζετε ισομερώς το μισό μίγμα κρέμας.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία σε στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.