Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία τραχανότο
600 ml ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 γραμμ. τυρί τριμμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα - Θα την φτιάχνετε και μετά τα Χριστούγεννα
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτετε σκόρδο και το σοτάρετε. Ρίχνετε το πράσο και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνετε το τραχανότο στο τηγάνι και ανακατεύετε με τη σπάτουλα. Προσθέτετε ζεστό ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις. Ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα, μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να εξατμιστεί ο ζωμός πριν ρίξετε την επόμενη δόση.
Όταν το τραχανότο έχει δέσει, χωρίς να είναι ρευστό αλλά ούτε στεγνό, το αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά, να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε το τραχανότο ζεστό.