Υλικά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κουταλιά της σούπας πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο τριμμένο
Αλάτι, κατά βούληση
4 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 καρότα κομμένα σε κύβους
2 κύβους βοδινού
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
500 γραμμ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το πιπέρι, το κύμινο, αλάτι και μαγειρεύετε, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε. Ρίχνετε ¼ φλ. ζεστό νερό και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 4 λεπτά. Προσθέτετε τα καρότα, τους κύβους βοδινού και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 2 περίπου λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο ζεστό νερό, λίγο-λίγο (1/4 φλ.) κάθε φορά, ώστε να πάρετε μια πηχτή σούπα.
Μόλις οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτετε τον αρακά, την πράσινη πιπεριά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.