Υλικά
1 κιλό κιμά αρνίσιο (60% κιμά, 40% λίπος από την ουρά)
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας σουμάκ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Διαδικασία
Ζητήστε από το χασάπη σας να περάσει μαζί τα διαφορετικά μέρη του κιμά από τη μηχανή. Αν δεν είναι εφικτό, ζητήστε την αναλογία κιμά-λίπους που σας έδωσα.
Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λάδι μαζί με τα μπαχαρικά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για όση περισσότερη ώρα μπορείτε, το ιδανικό είναι 4 ώρες.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε τα κεμπάπ. Τα περνάτε από καλαμάκια και ψήνετε σε σχάρα μέχρι ο κιμάς να πάρει καλό χρώμα, αλλά όχι να στεγνώσει.