Υλικά
220 γραμμ. νερό
12 γραμμ. ζάχαρη
10 γραμμ. μαγιά νωπή
1 βανίλια
30 γραμμ. ηλιέλαιο
1 γραμμ. κανέλα σκόνη
2 γραμμ. αλάτι
250 γραμμ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
Σοκολάτα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε την μαγιά, προσθέτετε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε δυο κουταλιές αλεύρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Αφήνετε το μείγμα για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και μετά προσθέτετε το αλάτι, την κανέλα, το ηλιέλαιο και την βανίλια.
Ανακατεύετε τα υλικά με το χέρι και στη συνέχεια σκεπάζετε με μια μεμβράνη, με μια πετσέτα από πάνω και το αφήνετε για 40 λεπτά. Βάζετε ηλιέλαιο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε το μείγμα με το χέρι και βάζετε ένα μπαλάκι σε ένα κουταλάκι το οποίο έχετε βουτήξει σε ηλιέλαιο για να μην κολλάει. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Αφού βάλετε αρκετούς λουκουμάδες στην κατσαρόλα, αρχίζετε και ανακατεύετε με την κουτάλα. Τους αφήνετε περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια τους βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί για να ρουφήξει το ηλιέλαιο. Αφού τους φτιάξετε όλους, τους σερβίρετε με σοκολάτα.