Yλικά
450 γραμμ. ταχίνι
200 γραμμ. μέλι
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
200 γραμμ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη σε κομματάκια
50 γραμμ. αμύγδαλα ωμά
30 γραμμ. καβουρδισμένα φουντούκια
50 γραμμ. καβουρδισμένα φιστίκια
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Ζεσταίνετε ελαφρώς το μέλι, προσοχή μην ξεπεράσει τους 45°C. Ανακατεύετε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ για λίγο γιατί αλλιώς θα σφίξει. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Στη συνέχεια ανακατεύετε τα υλικά όπως είναι ζεστά και προσθέτετε τα μπισκότα, τα οποία έχετε σπάσει σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και απλώνετε το μίγμα πάνω σε λαδόκολλα και τυλίγετε κάνοντάς το ρολό. Τυλίγετε τη λαδόκολλα με το γλυκό με μια μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει.