Yλικά
300 γραμμ. λαζάνια
200 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα
Για τον κιμά
500 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς σπάλα
300 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς ελιά
300 γραμμ. ανθότυρο
500 γραμμ. κονκασέ ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα
200 γραμμ. χυμός ντομάτας
200 γραμμ. κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
½ ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό
150 γραμμ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζ. γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Για τον κιμά: Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε όλα τα υλικά για τον κιμά. Μαγειρεύετε για 20-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Για την μπεσαμέλ: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να σκουρύνει ελαφρά το αλεύρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα το γάλα, αφού το έχετε ζεστάνει ελαφρά ή σε θερμοκρασία δωματίου, και ανακατεύετε με το σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτετε εναλλάξ τα λαζάνια με τον κιμά και την μπεσαμέλ. Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε για 15 λεπτά, στους 170 βαθμούς.