Υλικά
500 γραμμ. γίγαντες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
100 γραμμ. λάχανο χοντροκομμένο
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο σέλινο
½ φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλιτζ. ζεστό νερό
Αλάτι & πιπέρι
4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Βράζετε για 30 λεπτά τους γίγαντες και τους στραγγίζετε. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε το λάχανο, την πιπεριά, το μαϊντανό, το σέλινο, το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζετε για 10 λεπτά.
Τοποθετείτε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος και τους περιχύνετε με το μίγμα λαχανικών, ανακατεύοντας ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το φαγητό με τις ροδέλες ντομάτας, πασπαλισμένες με τη ζάχαρη, και προσθέτετε λίγο ακόμη αλατοπίπερο.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες.