Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
80 ml κόκκινο κρασί
1 ντομάτα τριμμένη
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
200 ml νερό
1 πρέζα ζάχαρη
4 αυγά
4 φέτες προσούτο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τον πελτέ και σοτάρετε για 1 ακόμη λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες και το νερό.
Ανακατεύετε και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Μαγειρεύετε μέχρι τα υγρά της σάλτσας να μειωθούν στο μισό και τότε προσθέτετε τα αυγά. Τα αφήνετε για 3 λεπτά στη φωτιά και αποσύρετε. Κλείνετε με το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν ακόμη 3 λεπτά.
Αφαιρείτε το καπάκι και προσθέτετε θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, ενώ πάνω από τα αυγά βάζετε το προσούτο ή κάποιο άλλο αλλαντικό της επιλογής σας.