Η σούπα ζεστής σοκολάτας είναι και μία υπέροχη ιδέα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο εορταστικό τραπέζι, αλλά και τα παιδιά σας που φυσικά λατρεύουν οποιαδήποτε μορφή σοκολάτας.
Υλικά
800 ml κρέμα γάλακτος 36%
200 ml γάλα
200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
450 γραμμ. κουβερτούρα
60 ml Frangelico
Για τα κρουτόν
2 μεγάλα μπριος κομμένα σε κύβους των 2,5 εκατοστών
150 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
Για τη σαντιγί
400 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
8 φράουλες κομμένες στα 4
3 κουταλιές της σούπας blueberries
4 κουταλιές της σούπας φλέικς από λεύκη σοκολάτα
Διαδικασία
Αλείφουμε τα κομμάτια του μπριος με το λιωμένο βούτυρο. Κάνουμε ένα μείγμα από την ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε τα κρουτόν στο μείγμα τις ζάχαρης και τα καλύπτουμε με μια στρώση από το μείγμα με την κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 10 λεπτά.
Για την σαντιγί και το γαρνίρισμα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρεμά με το γάλα και την ζάχαρη. Δεν πρέπει να πάρουν βράση. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε το καυτό μείγμα της κρέμας με το γάλα. Περιμένουμε για ένα λεπτό. Με αργές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το Frangelico και ανακατεύουμε. Αν την θέλουμε πιο πηκτή βάζουμε 2 κουταλιές κορν φλαουρ σε 4 κουταλιές νερό και το διαλύουμε.
Βάζουμε την λιωμένη σοκολάτα στην κατσαρόλα και λίγο πριν χοχλάσει την δένουμε με το κορν φλαουρ. Σερβίρουμε σε πιάτα της σούπας. Στο κέντρο κάνουμε μια ροζέτα από την σαντιγί. Βάζουμε γύρο από την σαντιγί τα κρουτόν από το μπριος. Στην κορυφή τις φράουλες και τα blueberries και τέλος πασπαλίζουμε την σούπα με φλέικς της λευκής σοκολάτας.
Ειδήσεις σήμερα
Από πού βγάζουν χρήματα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ;
Survivor All Star: Αυτά είναι τα συμβόλαια – Οι 28 παίκτες που υπέγραψαν
Μποτία – Φουρέιρα: Οι πρώτες της παπαρατσικές φώτο με φουσκωμένη κοιλίτσα