Υλικά
300 γραμμ. σκιουφιχτά ζυμαρικά
250 γραμμ. απάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
15 ντοματίνια
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
½ κούπα συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
150 γραμμ. γραβιέρα ή κατσικίσιο τυρί
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Διαδικασία
Κόβουμε το απάκι ζουλιέν, κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Κόβουμε τις πιπεριές ζουλιέν (σε μικρά κάθετα κομμάτια).
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το απάκι για λίγο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για λίγο να μαλακώσουν και προσθέτουμε και τα ντοματίνια.
Σβήνουμε με κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ (μετά από 1 λεπτό), προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μας , τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα ή κατσικίσιο τυρί, λίγο μαϊντανό και φρέσκο ελαιόλαδο.
Ειδήσεις σήμερα
Νίκος Μουτσινάς για Μάνεση: «Τα φιλιά μου στην Πέπα το γουρουνάκι»