Υλικά
300 γραμμ. σκιουφιχτά ζυμαρικά
250 γραμμ. απάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
15 ντοματίνια
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
½ κούπα συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
150 γραμμ. γραβιέρα ή κατσικίσιο τυρί
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Διαδικασία
Κόβουμε το απάκι ζουλιέν, κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Κόβουμε τις πιπεριές ζουλιέν (σε μικρά κάθετα κομμάτια).
Η φασολάδα όπως δεν την έχετε φανταστεί - Η διαφορετική συνταγή που πρέπει να φτιάξετε
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το απάκι για λίγο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για λίγο να μαλακώσουν και προσθέτουμε και τα ντοματίνια.
Σβήνουμε με κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ (μετά από 1 λεπτό), προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μας , τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα ή κατσικίσιο τυρί, λίγο μαϊντανό και φρέσκο ελαιόλαδο.
Ειδήσεις σήμερα
Νίκος Μουτσινάς για Μάνεση: «Τα φιλιά μου στην Πέπα το γουρουνάκι»