Υλικά
Για το ρολό
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)
200 γραμμ. ψωμί ψίχα
100 ml γάλα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
150 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 αβγό
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη γέμιση του ρολού
5 αβγά βρασμένα
5 φέτες μπέικον
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Για το πέστο μαϊντανού
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
100 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
100 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες baby
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Για το πέστο μαϊντανού: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Για το ρολό κιμά στον φούρνο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το ψωμί να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα υγρά τους και να μη νερώσει ο κιμάς μας.
Οταν τελειώσει το σοτάρισμα, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το θυμάρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα υλικά από το τηγάνι, το τριμμένο τυρί, το ψωμί που έχει στραγγίξει καλά από το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου να γίνει αφράτος ο κιμάς μας. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας, λαδώνουμε με ένα πινέλο και απλώνουμε πάνω το μίγμα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 30 x 22 εκ.
Αλείφουμε το πέστο σε όλο τον κιμά. Περνάμε τα βρασμένα αβγά από αλεύρι, αυτό βοηθάει όταν κόβουμε το ρολό μας να μην ξεκολλάει από τον κιμά. Προσθέτουμε τα βρασμένα αβγά αφού τα έχουμε τυλίξει με μπέικον. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε σε σχήμα ρολό. Στρίβουμε τις άκρες, ώστε να τυλίξουμε σαν καραμέλα. Τυλίγουμε τώρα και με αλουμινόχαρτο.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και βάζουμε 1 κούπα νερό. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς, έπειτα αφαιρούμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και βάζουμε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να καθίσει 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.
Για τις πατάτες: Βράζουμε τις πατάτες βάζοντας σε κρύο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και αλάτι. Βράζουμε για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κόβουμε στη μέση. Σοτάρουμε σε βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τέλος, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
Ειδήσεις σήμερα
Παντρεύτηκε κρυφά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο Δημαρχείο τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο
The Voice: Χαμός με διαγωνιζόμενο – Γη και ύδωρ έταξαν οι coaches