Υλικά – Κλασικό σνίτσελ χοιρινό
2 κομμάτια χοιρινό για σνίτσελ περίπου 150-170 γραμμ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
Διαδικασία – Κλασικό σνίτσελ χοιρινό
Για το τέλειο σνίτσελ θα χρειαστούμε εξαιρετικά λεπτά κομμάτια από χοιρινό για σνίτσελ, με πάχος περίπου 4-5 χιλιοστά. Ζητηστε από τον κρεοπώλη σας να τα κοπανήσει με τη βοήθεια ειδικού σφυριού κρέατος με αιχμές ώστε να πετύχει την υφή που θα επιτρέψει να πιάσει σωστά το πανάρισμα.
Αλατίζουμε το κρέας από κάθε πλευρά και κατόπιν ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι. Σειρά έχει το πανάρισμα. Πάντα ξεκινάμε από το αλεύρι, το οποίο έχουμε βάλει σε ευρύχωρο πιάτο. Το ακουμπάμε ελαφρώς, να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του χοιρινού. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά. Τώρα περνάμε το αλευρωμένο κρέας από χτυπημένο αυγό. Για το τέλος περνάμε το κρέας από την τριμμένη φρυγανιά. Προσέχουμε να απλωθεί σε όλο το κρέας το πανάρισμα.
Μεταφέρουμε προσεκτικά το κρέας σε τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο στους 160 ή μέχρι να αχνίζει ελαφρώς. Τηγανίζουμε για περίπου 1 με 2 λεπτά το πολύ. Με τη βοήθεια τσιμπίδας γυρίζουμε το κρέας ώστε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.
Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από τις δυο πλευρές, το αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε το σνίτσελ ζεστό γαρνίροντας με φρέσκο λεμονάκι. Συνοδεύουμε προαιρετικά με πατατοσαλάτα.
Ειδήσεις σήμερα
Ιωάννα Τούνη: Ανακοίνωσε το «άδοξο τέλος της καρίερα της»
Μαρί Σαντάλ: Το πολυτελές σπίτι της με τον Παύλο μέσα από φωτογραφίες
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Η ζωή είναι περίεργη! Είχα συντρόφους στο παρελθόν πάρα πολύ…»