Υλικά – Σολομός με πολύχρωμες φακές
2 φιλέτα φρέσκο σολομό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγες λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο
Λίγο άνηθο
1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Για το ντρέσινγκ μουστάρδας
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
1/2 πορτοκάλι (το χυμό του)
Αλάτι
Για τις πολύχρωμες φακές
1 φλιτζ. βρασμένη ψιλή φακή
1/2 φλιτζ. κινόα βρασμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο ψιλοκομμένο φινόκιο
2 τριμμένα καρότα
Λίγο ρόδι καθαρισμένο
Λίγο καλαμπόκι βρασμένο
Λίγο άνηθο και μαϊντανό
Διαδικασία
Βάζουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα να ακουμπάει στη λαδόκολλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε το πακέτα. Βάζουμε σε ταψί τα πακέτα με το σολομό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.
Για τις φακές: Ενώνουμε όλα τα υλικά για τις πιρουνάτες φακές σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Για το ντρέσινγκ: Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πυκνή υφή.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor All Star spoiler 25/1: ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Οι πρώτες πληροφορίες για τον παίκτη που αποχωρεί
Ηλίας Ψινάκης: Ο ανιχνευτής ψεύδους πρόδωσε τη σχέση του με τον Σάκη Ρουβά