Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 σκ. σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
4 κλωναράκι θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Για τις πατάτες
2 κιλά πατάτες
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κουτάκι μπίρα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
5 μικρές ντομάτες
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την πάστα για το κοτόπουλο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο στα 6 σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την πάστα που φτιάξαμε.
Για τις πατάτες: Βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον κουρκουμά, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά, τέλος προσθέτουμε και την μπίρα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στις πατάτες, τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο από πάνω και διάσπαρτα βάζουμε και τις ντομάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά, στη μέση του ψησίματος γυρνάμε το κοτόπουλο.
Καρμπονάρα μέσα σε 10 λεπτά
Υλικά
300 γραμμ. σπαγγέτι
10 τμχ μανιτάρια
6 φέτες μπέικον
100 γραμμ. παρμεζάνα
1 σκ. σκόρδο
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml κρασί
Θυμάρι
Μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά όσο λέει η συσκευασία μας, δυο λεπτά λιγότερο. Κόβουμε σε κομματάκια και σε φέτες το μπέικον. Βάζουμε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον και μετα από λίγο τα μανιτάρια. Όταν σοταριστούν προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν πάρει βράση αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μας. Προσθέτουμε θυμάρι, μαϊντανό, αλατοπίπερο και παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Τυροπιτάκια
Υλικά
200 γραμμ. γιαούρτι
1 αβγό
50 γραμμ. ηλιέλαιο
50 γραμμ. γάλα
250 γραμμ. βούτυρο μαλακό
800 γραμμ. αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
Για τη γέμιση
350 γραμμ. φέτα
100 γραμμ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
1 αβγό
Αλάτι & πιπέρι
Για το άλειμμα
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας νερό
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αβγό, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ζυμώνουμε. Μεταφέρουμε σε πάγκο που έχουμε αλευρώσει και ανοίγουμε με πλάστη. Χρησιμοποιούμε κάτι στρογγυλό για να κόψουμε τα σχέδια για τα τυροπιτάκια.
Για τη γέμιση: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε τα τυριά. Γεμίζουμε με τη γέμιση τα στρογγυλά που έχουμε κόψει με το μπολ, χτυπάμε το αβγό με το νερό και περνάμε με το πινέλο γύρω γύρω τη ζύμη, ώστε, όταν τη διπλώσουμε, να κολλήσουν. Διπλώνουμε και με ένα πιρούνι πατάμε γύρω γύρω. Αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, είτε στον αέρα είτε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σνίτσελ κοτόπουλο
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο
6 αβγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
10 φέτες ψωμί του τοστ
Αλάτι & πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ψωμί του τοστ που το έχουμε αφήσει να ξεραθεί και το έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Σε ένα πιάτο βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Ανοίγουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα δυο ώστε να γίνει πιο λεπτό, έπειτα το βάζουμε ανάμεσα σε δυο μεμβράνες και χτυπάμε με ένα βάρος ώστε να ανοίξει περισσότερο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
Τα περνάμε ένα ένα από το αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Έπειτα τα περνάμε από το αβγό και την παρμεζάνα.
Αφού τα έχουμε περάσει όλα από το αβγό και την παρμεζάνα, τα παίρνουμε ένα ένα και τα περνάμε από αβγό πάλι και τέλος από το τριμμένο ψωμί. Έτσι πετυχαίνουμε να είναι η παρμεζάνα στη μέση ώστε να μην μας καεί στο ψήσιμο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor all star: Τα 8 πρώτα ονόματα που είπαν το μεγάλο ναι!
Μπραντ Πιτ: Τι απαντά στις κατηγορίες της Αντζελίνα Τζολί ότι επιτέθηκε σε εκείνη και τα παιδιά τους
Μαρία Ιωαννίδου: Θα κάνει μήνυση στη Google γιατί της προσθέτει 15 χρόνια