Υλικά – Καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες και blueberries
1 κουτάκι baby ρόκα
1 κουτάκι baby σπανάκι
10 κορυφές από σπαράγγια, κομμένες κατά μήκος στη μέση
100 γραμμ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
10 φράουλες κομμένες στα 4
3 κουταλιές της σούπας blueberries
2 κ.σ καβουρδισμένα φιλέ αμύγδαλου
1 κουταλιές της σούπας παπαρουνοσπορο
Για το ντρέσινγκ
60 ml βαλσάμικο κρέμα
30 ml κόκκινο παλαιωμένο ξίδι
30 ml πολτοποιημένη φράουλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
100 ml καρυδέλαιο
100 ml ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα και τα σπαράγγια. Προσθέτουμε από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε σε ένα ανοικτό μεγάλο μπολ. Γαρνίρουμε από πάνω με τις φράουλες, τα blueberries και τους κύβους της γραβιέρας. Πασπαλίζουμε με τα φιλέ του αμύγδαλου και τον παπαρουνόσπορο.