Υλικά – ντοματοκεφτέδες
½ κιλό ντοματίνια
1 ντομάτα τριμμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Τρίβετε τη ντομάτα στον τρίφτη και ψιλοκόβετε τα ντοματίνια με το μαχαίρι. Ψιλοκόβετε και τα κρεμμύδια. Βάζετε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός από το ελαιόλαδο, σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Αφήνετε για 10 λεπτά, ώστε να μαραθούν τα κρεμμύδια από τα υγρά της ντομάτας.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και μόλις κάψει, παίρνετε με δυο κουτάλια της σούπας ποσότητα από το μείγμα και τη ρίχνετε στο λάδι. Δεν ανακατεύετε συνεχώς γιατί με αυτόν τον τρόπο τραβάτε λάδι.
Μόλις ροδίσουν από τη μια πλευρά, γυρίζετε τους κεφτέδες από την άλλη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, αυτό θα πάρει περίπου 2-3 λεπτά. Αμέσως μετά το τηγάνισμα τους, απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και κατόπιν τους σερβίρετε ζεστούς.
Ειδήσεις σήμερα
Σακίρα: Aποχαιρετά τη Βαρκελώνη – Παίρνει τα παιδιά και πάει στο Μαϊάμι
Αυτός είναι ο νέος σύντροφος της Ελεωνόρας Ζουγανέλη – Η κοινή τους φωτογραφία