Υλικά – Μαρμελάδα καρπούζι
6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γραμμ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γραμμ. πηκτίνη
Διαδικασία
Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ειδήσεις σήμερα
Ο Τομ Κρουζ… ψήφισε Ελλάδα: «Την αγαπώ, υπέροχο φαγητό, σπουδαίος λαός» [Βίντεο]
Σοφία Παυλίδου: Το φιλί στο στόμα με γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό – «Χωρίς εσένα θα ήμουν μόνη»