Υλικά
120 γραμμ. νωπή μαγιά
500 ml χλιαρο νερό
500 γραμμ. ζάχαρη
220 ml ελαιόλαδο
90 ml κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κιλο αλεύρι σκληρό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Προαιρετικά
Γαρύφαλλο τριμμένο
Σταφίδες
Καρύδια
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό με την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ που έχουμε ανακατέψει με τη σόδα, την κανέλα, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ταψί μας ελαιόλαδο και βάζουμε το μείγμα μας. Αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αν θελουμε από πάνω προσθέτουμε ζάχαρη άχνη.
Ειδήσεις σήμερα
Λεφάκης: «Μαύρα» μαντάτα & χάος για τη βδομάδα που έρχεται για 4 ζώδια
Ζώδια της εβδομάδας: Οι προβλέψεις για οικονομικά και σχέσεις – Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν
Κανάλια: Ποιες εκπομπές βγαίνουν πρώτες στον αέρα