Για τον κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (λάπα)
1 κρεμμύδι
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κύβος λαχανικών
2 ντομάτες τριμμένες
1 φύλλο δάφνης
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
½ ξύλο κανέλας
Για την μπεσαμέλ
150 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. αλεύρι
1.500 ml γάλα
1 αβγό
100 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά για 7 λεπτά και τα βάζετε σε ένα μπολ με το πεκορίνο και το βούτυρο.
Για τον κιμά: Ζητάτε από τον χασάπη σας να σας περάσει δύο φορές τον κιμά από τη μηχανή. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε τον πελτέ, τα μπαχαρικά, τον κύβο, σβήνετε με κρασί και, τέλος, προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες. Βράζετε για 25-30 λεπτά, δεν θέλετε να μείνουν υγρά στον κιμά σας.
Για την μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα ζεστό μέσα στο κατσαρολάκι και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ένα σύρμα, η μπεσαμέλ δεν θέλετε να βγει πολύ σφιχτή. Προσθέτετε εκτός φωτιάς το αβγό, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Για το στήσιμο: Στο μπολ με τα ζυμαρικά βάζετε το βούτυρο, το πεκορίνο και 2 μεγάλες κουταλιές από την μπεσαμέλ και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον κιμά εκεί μέσα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια τα βάζετε στο πυρέξ ή στο ταψί σας. Από πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με τριμμένο πεκορίνο, λίγη φρυγανιά και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr