ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΕΙΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρόσουπα με ροφό και λαχανικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Ψαρόσουπα με ροφό και λαχανικά, αγαπημένη ελληνική συνταγή που λατρεύει όλη η οικογένεια.

Υλικά

1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
2 κρεμμύδια ξερά
2 κολοκύθια
2 πατάτες
2 καρότα
2 ώριμες ντομάτες
1 μάτσο σέλινο
3 λίτρα νερό
1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
1 αβγό
2 λεμόνια

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετείτε όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.

Επάνω στα λαχανικά βάζετε το κεφάλι του ροφού. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα). Αλατοπιπερώνετε και βράζετε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄.

Αφού βράσει το κεφάλι του ροφού, με προσοχή το βγάζετε σε μια πιατέλα. Βάζετε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Σουρώνετε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνετε μέσα το ρύζι. Βράζετε για 15΄ σε μέτρια φωτιά. Αφού σβήσετε την εστία χτυπάτε το αβγολέμονο και αβγοκόβετε τη σούπα.

Προτεινόμενα για εσάς

Σπάνιο ψάρι που ζει σε μεγάλα βάθη εντοπίστηκε στην καλιφορνέζικη ακτή

Μαρίνα Μπενέκου

Η συνταγή της ημέρας: Λαβράκι στο φούρνο για την Κυριακή των Βαΐων

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαβράκι στον φούρνο από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σούπα με πατάτα, πράσο και μπέικον

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Κοτόσουπα: Βάλσαμο στα κρυολογήματα του χειμώνα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα τραχανά για να ζεσταθείτε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γιουβέτσι με ψάρι – Νόστιμο, με λίγες θερμίδες και αντιοξειδοτικό

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η τέλεια κρεατόσουπα για τις κρύες ημέρες

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα μανιταριών με τυρί κρέμα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου