ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρόσουπα με ροφό και λαχανικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Ψαρόσουπα με ροφό και λαχανικά, αγαπημένη ελληνική συνταγή που λατρεύει όλη η οικογένεια.

Υλικά

1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
2 κρεμμύδια ξερά
2 κολοκύθια
2 πατάτες
2 καρότα
2 ώριμες ντομάτες
1 μάτσο σέλινο
3 λίτρα νερό
1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
1 αβγό
2 λεμόνια

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετείτε όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.

Επάνω στα λαχανικά βάζετε το κεφάλι του ροφού. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα). Αλατοπιπερώνετε και βράζετε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄.

Αφού βράσει το κεφάλι του ροφού, με προσοχή το βγάζετε σε μια πιατέλα. Βάζετε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Σουρώνετε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνετε μέσα το ρύζι. Βράζετε για 15΄ σε μέτρια φωτιά. Αφού σβήσετε την εστία χτυπάτε το αβγολέμονο και αβγοκόβετε τη σούπα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο λαχταριστή γαλλική κρεμμυδόσουπα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σούπα με κριθαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Είδος ψαριού ηλικίας 65.000.000 ετών που πιστευόταν ότι έχει εξαφανιστεί ανακαλύπτεται ξανά στη Ρουμανία

Μαρίνα Μπενέκου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο βελούδινη σούπα κολοκύθας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ποια Ευρωβουλή; Ο Αλέξης Γεωργούλης μας ενημερώνει ότι δεν ψήνει το ψάρι και από τις δύο πλευρές!

Γκλέτσος για το «ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές»: «Ο,τι πιο ιερό έχω πει»

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Με αυτή τη σούπα θα δείτε τη ζυγαριά να κατεβαίνει

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος ψητός με λαχανικά στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου