Υλικά
¼ κιλό σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και ψιλοκομμένη
4 αβγά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
24 αμύγδαλα άσπρα ολόκληρα
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1 ξύλο κανέλας
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Δουλεύετε σε μια μικρή λεκάνη τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθεί το μίγμα και να σχηματιστεί ένας πηχτός πολτός. Χτυπάτε χωριστά τα αβγά και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μίγμα. Δουλεύετε με το σύρμα των αβγών για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και την κανέλα.
Αρχίζετε σιγά σιγά να ρίχνετε το σιμιγδάλι, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε με το σύρμα των αβγών ή με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν σχηματιστεί ένα ομοιογενές πηχτό μίγμα, το οποίο να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης, το αδειάζετε σε ένα φαρδύ και ρηχό ταψί με ύψος περίπου 2-3 εκ.
Βρέχετε ένα κουτάλι και με την ανάποδη πλευρά του στρώνετε την επιφάνεια του χαλβά. Τον βάζετε στη μεσαία σκάλα του φούρνου και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του και να γίνει αρκετά ξανθή. Εν τω μεταξύ, σιγοβράζετε το σιρόπι για 20-30 λεπτά. Βγάζετε το χαλβά από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστός με ένα μυτερό μαχαιράκι τον χαράσσετε σε κομμάτια. Στη μέση κάθε κομματιού καρφώνετε ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο. Περιχύνετε αμέσως με το καυτό σιρόπι. Τον αφήνετε να κρυώσει, τουλάχιστον για 8-10 ώρες, πριν σερβίρετε.