Υλικά
40 γραμμ. βούτυρο + επιπλέον για το βουτύρωμα
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. μοτσαρέλα, τριμμένη
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμ. τυρί φέτα κατσικίσια
200 γραμμ. μασκαρπόνε
750 γραμμ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
Φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε και λιώνετε το βούτυρο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και αφήνετε να καβουρδιστούν για 2 λεπτά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα, το τυρί φέτα, το μασκαρπόνε και ανακατεύετε, μέχρι να διαλυθούν ελαφρώς όλα τα τυριά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ. Βάζετε τα ανάμικτα λαχανικά στο πυρέξ και περιχύνετε με την τυρένια σάλτσα. Πασπαλίζετε με το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζετε στο φούρνο.
Ψήνετε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν τα λαχανικά και να λιώσουν εντελώς τα τυριά. Αφαιρείτε τα λαχανικά από το φούρνο, γαρνίρετε με τον άνηθο και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.