Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ καρότο κομμένο σε καρέ
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
¾ φλιτζ. λευκό κρασί
250 ml ζωμός κότας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το λουκάνικο για 3 λεπτά. Ανεβάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ρύζι. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε καλά. Σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά.
Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνετε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό κότας σε 3 δόσεις. Προσέχετε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσετε με την επόμενη δόση.
Προσθέτετε το λουκάνικο Ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.