Υλικά
450 γραμμ. μανιτάρια λευκά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν, ψιλοκομμένο
110 γραμμ. crème fraiche ή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Κόβετε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.
Δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το εστραγκόν. Ρίχνετε την crème fraiche και μαγειρεύετε σε υψηλή φωτιά για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρά.
Σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό, ανακατεύετε και μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα ζεστό πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.