Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
1 φλιτζ. ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζ. νερό
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. ζάχαρη
Κανέλα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι με 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνετε στο βρασμένο ρύζι.
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το έχετε διαλύσει σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα, τη σερβίρετε στα μπολ και τη γαρνίρετε με κανέλα.