Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
800 γραμμ. κιμάς κοτόπουλου
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 κρητικό παξιμάδι
½ σκελίδα σκόρδο
5-6 φυλλαράκια δυόσμου
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
400 γραμμ. μοτσαρέλα
Για τις πατάτες
1,5 κιλό πατάτες
2 ντομάτες
4-5 φυλλαράκια δυόσμου
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Αλέθετε κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά και την ντομάτα στο πολυμίξερ. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε τα λαχανικά, το αυγό, το παξιμάδι θρυμματισμένο, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με ένα κομμάτι μοτσαρέλα.
Για τις πατάτες: Αλέθετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και την πιπεριά στο πολυμιξεράκι. Αραδιάζετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε ένα ταψί και προσθέτετε τον πολτό κρεμμύδι-σκόρδο-ντομάτα, τον δυόσμο, το λάδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και απλώνετε από πάνω τα μπιφτέκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190, στον αέρα, για 1 ώρα.