ΔΕΝ είναι, όμως, δυνατόν να αφήνονται στην τύχη σοβαρά ζητήματα ασφαλείας, που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό ή και θάνατο πολιτών, και πολύ περισσότερο νέων παιδιών.
Μη ανεκτές παθογένειες του παρελθόντος
ΣΥΜΦΩΝΑ με τα όσα ισχυρίστηκε αρχικά το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, που έχει και την ευθύνη για τις υποδομές των φοιτητικών εστιών, οι ανελκυστήρες συντηρούνταν και διέθεταν πιστοποίηση. Στη συνέχεια, όμως, η εταιρία πιστοποίησης εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το ασανσέρ λειτουργούσε τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου.
ΓΙΑ μία ακόμη φορά το κράτος εμφανίζεται να μη γνωρίζει τι συμβαίνει και όποιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι κατέχουν θέσεις και αξιώματα επιχειρούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. Το συμβάν στο ΑΠΘ θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη. Οπως συνέβη πριν από δύο χρόνια με έκρηξη λέβητα σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, όπου ένας 11χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του, μια τραγωδία για την οποία σύντομα θα ξεκινήσει η δίκη.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εδώ και πολλές δεκαετίες υπάρχουν σοβαρά φαινόμενα δυσλειτουργίας στον κρατικό μηχανισμό, δηλαδή σε φορείς και οργανισμούς. Παρά τα τραγικά περιστατικά που συμβαίνουν, η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει. Και για να γκρεμιστούν αυτές οι παθογένειες, πρέπει να υπάρχουν -εκτός από τη δικαστική διερεύνηση- συγκεκριμένες πειθαρχικές ποινές, ώστε οποιοσδήποτε φέρει την ευθύνη να απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες.