Κάθε δημοκρατικός πολίτης αντιλαμβάνεται τη σημασία αυτής της κίνησης, όπως επίσης απορεί για το γεγονός ότι και η Δικαιοσύνη έχει καθυστερήσει σημαντικά προκειμένου να προκύψει μία οριστική και αμετάκλητη απόφαση για τα συγκεκριμένα εγκλήματα. Ιδια απορία, βεβαίως, προκύπτει και για το πώς ένας πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποδέχθηκε να παίξει ρόλο «βιτρίνας» ενός έγκλειστου καταδικασθέντος για σωρεία βαρέων εγκληματικών πράξεων.
Στοίχημα η σύγκλιση με την Ευρώπη
Ενδεχομένως η συγκεκριμένη ρητή διάταξη θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί εξαρχής με την πρώτη τροπολογία που έχει ψηφιστεί, χωρίς να χρειαστεί η νέα παρέμβαση. Ομως αυτό δεν δικαιολογεί την αντίδραση ανώτατου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος μίλησε για παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου. Κι αυτό γιατί η αρμοδιότητα της νομοθέτησης ανήκει στο Κοινοβούλιο και όχι στους δικαστές, καθώς, σύμφωνα με το Σύνταγμα, υπάρχει η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Ετσι, ο Αρειος Πάγος καλείται να εφαρμόζει το νόμο και όχι να τον θεσπίζει.
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καλό είναι να τοποθετηθούν ευθέως εάν τάσσονται υπέρ της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές ή αν ψάχνονται για προφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αποκλειστούν από τις εκλογές μέλη εγκληματικών οργανώσεων που καταρτίζουν συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ως κάλυμμα οποιονδήποτε νομικό μανδύα.