Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ αντιπολίτευση προσπαθεί να απαντά σε κάθε δήλωση κυβερνητικού στελέχους τροφοδοτώντας τα δελτία Τύπου με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της προγραμματικής ένδειας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τις διαρκώς αλληλοαναιρούμενες θέσεις του δείχνει ότι δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση, παρά μόνο να απορρίπτει για τη θέση του πρωθυπουργού τον νικητή των εκλογών. Οι πολίτες όμως έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για την ψήφο τους.
ΠΡΩΤΟΝ, την οικονομία και το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ανάπτυξη. Η σύγκριση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και τις τεράστιες διαφορές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε να βάλει τη χώρα στον δρόμο της ισχυρής ανάπτυξης, έτοιμη να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα με δημοσιονομική σταθερότητα, εκμηδενισμό πρωτογενών ελλειμμάτων, μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μια πολιτική υπερφορολόγησης με θύμα τη μεσαία τάξη, την οποία προτείνει ξανά μέσω φόρων στις γονικές παροχές και στις εταιρίες.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση πέτυχε τη μείωση των μεταναστευτικών ροών όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατρέψει τη χώρα σε κόμβο για την είσοδο μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέστησε σαφές και στην ηγεσία των Βρυξελλών ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, θωρακίζει τον Εβρο με την κατασκευή φράχτη και τάσσεται υπέρ του αυστηρού ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τα fake news στο επεισόδιο του Εβρου και στελέχη του εξακολουθούν να υπονομεύουν την κατασκευή του φράχτη. Στην εξωτερική πολιτική ο ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί, οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη δικαιώνονται, καθώς αντιμετωπίστηκαν με σθένος οι προκλήσεις της Αγκυρας, ενώ ενισχύθηκαν οι συνεργασίες στην ευρύτερη περιοχή και ενισχύθηκε η αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας με σύγχρονο εξοπλισμό με τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, τις οποίες δεν υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στοίχημα η σύγκλιση με την Ευρώπη
ΤΡΙΤΟΝ, γίνονται βήματα προόδου στη δημόσια διοίκηση, με την ψηφιοποίηση του κράτους και την αξιολόγηση του προσωπικού που ξεκίνησε στην Παιδεία και θα γίνει σε όλο το Δημόσιο, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα, που τάσσεται κατά της αξιολόγησης, των πρότυπων σχολείων και της αριστείας και υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια ακόμα και με βαθμό 3.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, το κοινωνικό κράτος. Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά και ετοιμάζονται νέα μέτρα το αμέσως προσεχές διάστημα, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις και μειώθηκε η ανεργία στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και την επόμενη τετραετία πρέπει να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του κράτους, την ενίσχυση των υποδομών, την εμπέδωση της οικονομικής ανάπτυξης και της αντιμετώπισης χρόνιων παθογενειών που βρίσκουν έδαφος σε συντεχνιακά συμφέροντα και δυνάμεις οπισθοδρόμησης.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία αρχίζει και πάλι να διευρύνει το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, λόγω του προγράμματός της, αλλά και της υπεροχής της σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ.