Παρόλο που είναι μια δημιουργική ασχολία που δίνει λύση σε πολλά πρακτικά προβλήματα, η κατασκευή και επισκευή αντικειμένων στο σπίτι με δική μας πρωτοβουλία θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
Στο κάτω-κάτω, το τελευταίο που θέλει κανείς μας είναι να βρεθεί στα επείγοντα από εκεί που δεν το περιμένει, τη στιγμή που τα νοσοκομεία μας «τρέχουν» για να προλάβουν την συνεχιζόμενη απειλή της πανδημίας.
Δείτε τι πρέπει να προσέχετε:
1) Τα αντικείμενα που πέφτουν από σκάλες
Το να εγκαταλείπετε εργαλεία και άλλα αντικείμενα στο πιο ψηλό σκαλί μιας πτυσσόμενης σκάλας μπορεί να σας φαίνεται προσωρινά πρακτικό, όμως ο κίνδυνος του να σας…πέσουν στο κεφάλι μάλλον θα έπρεπε να αντισταθμίζει αυτή σας την επιθυμία.
2) Τα πιεστικά νερού
Τα εργαλεία αυτά, αν δε χρησιμοποιούνται με σύνεση, μπορούν ακόμη και να πληγώσουν το δέρμα σας. Φοράτε πάντα γάντια και προσέχετε πώς τα κρατάτε και κατά πού τα στρέφετε.
3) Τα τρυπάνια
Ό,τι και να κάνετε, όση δύναμη και αν έχετε, τα τρυπάνια θα πρέπει να μένουν ΄όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σώμα και το πρόσωπό σας. Δεν είναι λίγοι οι μάστορες που, έχοντας σταματήσει απότομα την εργασία τους, βρέθηκαν με σπασμένο σαγόνι καθώς το εργαλείο συνέχισε για λίγο να κινείται, εκτοξευόμενο προς την κατεύθυνσή τους. Αφήστε που το τρυπάνι μπορεί να πιαστεί στα ρούχα σας, να σας τραβήξει προς το μέρος του και να καταλήξετε με άσχημους τραυματισμούς στο θώρακά σας.
4 θεϊκά κουρέματα που θα σε ανανεώσουν τις φετινές γιορτές - Τόλμησέ τα!
4) Τα πριόνια στον κήπο
Αν έχετε σκοπό να κλαδέψετε κάποιο δέντρο το οποίο είναι αρκετά ψηλό, καλύτερα να το αναθέσετε σε κάποιον επαγγελματία. Το κλάδεμα των υψηλών δέντρων έχει στείλει στο νοσοκομείο πολύ κόσμο- είτε μέσω της αποσταθεροποίησης της σκάλας, είτε λόγω της εκτόξευσης κάποιου κλαδιού προς την κατεύθυνση του εκάστοτε επίδοξου κηπουρού.
5) Τα πριονίδια στο πάτωμα
Αν πριονίζετε μες στο σπίτι, φροντίστε να σταματάτε κάθε τόσο ώστε να σκουπίζετε το πάτωμα ή να καθαρίζετε κάποιο κάλυμμα από τα πριονίδια. Είναι ύπουλα και πιο γλιστερά από όσο νομίζουν οι περισσότεροι, και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε…τούμπα.
6) Την τοποθέτηση σκαλιών σε άλλα αντικείμενα
Η σκάλα δεν σας αρκεί για να φτάσετε κάποιο αντικείμενο που θέλετε να επισκευάσετε; Δεν πειράζει, θα βρείτε μεγαλύτερη. Σε καμιά περίπτωση, πάντως, μην σκεφτείτε να την τοποθετήσετε πάνω σε κάποιο άλλο αντικείμενο- καλύτερα να πάτε για μπάντζι τζάμπινγκ.
7) Τη χρήση τροχού στο μέταλλο
Αν τροχίζετε κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, πάντα μα πάντα να το έχετε καλά στερεωμένο σε μια σταθερή επιφάνεια. Αλλιώς, η βιασύνη σας μπορεί να έχει συνέπειες όπως τα επιφανειακά- αλλά επώδυνα- κοψίματα στο δέρμα, ή πολύ πιο σοβαρούς τραυματισμούς.
8) Το ρεύμα
Η πιθανότητα ηλεκτροπληξίας δεν είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να παίζουμε. Ποτέ μη βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα για ένα αντικείμενο και την ηλεκτροδότησή του, αν δεν το έχετε προηγουμένως ελέγξει και κλείσει τους διακόπτες κυκλώματος. Ένας ανιχνευτής τάσης χωρίς επαφή θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη εικόνα ενός αντικειμένου που χρησιμοποιεί ρεύμα, προτού το επισκευάσετε.
Άρση του Lockdown: Πότε είναι πιθανό να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια – Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη
Κορωνοϊός: 230 νέα κρούσματα στην Αττική και 43 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς
Κορωνοϊός: Η Ρωσία κατέθεσε αίτηση έγκρισης του εμβολίου Sputnik V στην Ε.Ε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr