Όπως μετέδωσε το TLive, μία γυναίκα τηλεφώνησε στις 25 Μαρτίου ισχυριζόμενη ότι είναι η μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου, η οποία προσπάθησε να βάλει στο «κάδρο» των ερευνών τον 30χρονο πατέρα.
Πρόκειται για το δεύτερο τηλεφώνημα που έγινε στην εκπομπή μέσα στον προηγούμενο μήνα, όπου η ομιλήτρια με την αλλοιωμένη φωνή υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα της νέας του κοπέλας και ζητά από τους δημοσιογράφους να διασταυρώσουν όλες τις πληροφορίες, καθώς φοβάται για την τύχη της κόρης της με τον Μάνο.
Όπως εξήγησε η ίδια κλαίγοντας, η κόρη της γνώρισε τον Μάνο στη δουλειά τα περασμένα Χριστούγεννα. Κατήγγειλε ότι πλέον δεν μπορεί να δει το παιδί της, γιατί δεν την αφήνει ο Μάνος να έχει επαφές μαζί της. «Η κόρη μου ξέρει για την υπόθεση, γνωρίζει τι έχει γίνει με τα παιδιά, και δεν την αφήνει για να μην δίνει πληροφορίες» είπε.
Συνέχισε λέγοντας πως φοβάται για την κόρη της, μήπως πάθει τίποτα και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της.
Πριν κλείσει το τηλέφωνο, είπε στη δημοσιογράφο να περιμένει ξανά τηλεφώνημά της για να δώσει περισσότερες πληροφορίες που θα στοχοποιήσουν ακόμη περισσότερο τόσο τον Μάνο όσο και την κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνα, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Να σημειωθεί ότι σε αυτό το δεύτερο τηλεφώνημα της 25ης Μαρτίου -ανήμερα της γιορτής της νέας συντρόφου του 30χρονου όπως είπε η ίδια- η φωνή ήταν διαφορετική από εκείνη της πρώτης φοράς, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο θα μπορούσαν να αληθεύουν οι εν λόγω ισχυρισμοί.
Πάτρα: «Βόμβα» Λέων για το πανάκι με το αίμα – Τι αποκάλυψε
Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε καθοριστικό περιστατικό τον θάνατο του βρέφους, του δεύτερου χρονικά παιδιού που έχασε τη ζωή του, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.
Για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην Ίριδα, ο κ. Λέων προσχώρησε σε μία σοκαριστική αποκάλυψη λέγοντας ότι αυτό βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα, του παιδιού.«Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».
«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας».
«Φως στο Τούνελ»: «Μπορεί να είναι και 8 τα παιδιά» – «Βόμβα» Νικολούλη για την υπόθεση της Αμαλιάδας
Σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
«Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.
«Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε ο κ. Λέων.
Όσο για το αν τίθεται θέμα εκταφής είπε, ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιεί ένας ιατροδικαστής και η εκταφή σε έναν ασφυκτικό θάνατο μετά από αρκετά χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει απολύτως τίποτα. «Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις αλλά αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο αυτό είναι αδύνατον» τόνισε.
Πάτρα-Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης
Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προφυλακισμένης μητέρας, έκανε δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, το αίτημα αποφυλάκισης το οποίο θα καταθέσει ζητώντας ταυτόχρονα να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης.
«Την πρωτοβουλία της έρευνας θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές», δήλωσε στα ΜΜΕ ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά για της ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του.
Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι, μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, «δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της Τζωρτζίνας και στον χρόνο στον οποίο είχε δημοσιευτεί η σχετική είδηση στα ΜΜΕ.
Μιλώντας για τις ψηφιακές αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης είπε πώς αυτές αφορούσαν «αναισθητικά φάρμακα και όχι για ουσίες προκαλούν θάνατο ή δηλητήρια». Σύμφωνα με τον δικηγόρο η σχετική έρευνα της μητέρας, έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που η Τζορτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.
«Η μητέρα αναζήτησε στο Διαδίκτυο αναισθητικές ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση που είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην κεταμίνη και των google ads που βρέθηκαν στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας υποστήριξε ότι αυτές οφείλονται στις ηλεκτρονικές διαφημίσεις που αυτόματα αποστέλλονται σε όσους κάνουν παραπλήσιες αναζητήσεις. «Η χρήστης ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες σελίδες», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Βρέθηκε κεταμίνη στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακου
Σχετικά με την γραπτή απάντηση που έδωσε η παιδιατρική κλινική Αγλαΐα Κυριακού, κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης, «η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στην συγκεκριμένη κλινική σε τέσσερις ειδικές πτέρυγες, μία από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η ουσία αυτή είναι διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της μονάδας εντατικής θεραπείας και είναι μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια των 100 mlg, τα οποία με βάσει τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση».
Ο κύριος Παπαδόπουλος διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κάνει πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης. «Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ειδήσεις σήμερα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Την «καίνε» οι 27 αναζητήσεις στο Ιντερνετ για κεταμίνη και άλλα φάρμακα
Ηπατίτιδα… άγνωστος Χ «χτυπά» μικρά παιδιά – Παγκόσμιος συναγερμός
Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι έγινε στο συνέδριο διχασμού και και παρακμής