Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι ιατροδικαστές αναφέρουν ότι η ανακοπή που υπέστη η 9χρονη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης, που προκάλεσε βλάβες στο συκώτι της και σε άλλα όργανα. Έτσι, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε κεταμίνη στο παιδί στη φάση της ανάνηψης.
Οι ιατροδικαστές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα παθολογικό πρόβλημα στην 9χρονη.
Μάλιστα, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα δείγματα από την τοξικολογική εξέταση στη Μαλένα, το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, που είχε τριπλάσια βλάβη στο συκώτι της συγκριτικά με την Τζωρτζίνα, αναμένεται να εξεταστούν στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει προηγμένες μεθόδους.
Επιπλέον, ο Βασίλης Λαπρόπουλος αναφέρθηκε σε μία σημαντική παράλειψη στην έρευνα για την Τζωρτζίνα, καθώς -όταν έγινε η εκταφή για το τάμπλετ της- δεν ελήφθη δείγμα (σ.σ. τρίχα) από τα μαλλιά της, το οποίο θα μπορούσε να απαντήσει αν της είχε χορηγηθεί κεταμίνη και όταν υπέστη την πρώτη ανακοπή, που την άφησε με εγκεφαλική παράλυση.
Πάτρα: Θρίλερ με την κεταμίνη που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα και αν αυτή είναι «νοσοκομειακή»
Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς στην σοκαριστική υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα με το θρίλερ να συνεχίζεται.
Όπως αποκάλυψε το Star η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι «καθαρή φαρμακευτική», κάτι που σημαίνει σημαίνει ότι πιθανότατα προέρχεται από το περιβάλλον εντός του νοσοκομείου.
Τα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι δύο: Αν αυτός που προμήθευσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα τη βρήκε στη μαύρη αγορά, θα έπρεπε να έχει δηλωθεί νωρίτερα από κάποιο νοσοκομείο ή φαρμακαποθήκη η απώλειά της.
Σε διαφορετική περίπτωση η κεταμίνη έχει βρεθεί και δοθεί στον δράστη μέσα από το νοσοκομειακό περιβάλλον, κάτι που αλλάζει ριζικά όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τον γενετιστή Θεόδωρο Γιάνναρο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη στη μαύρη αγορά γιατί είναι πολύ ακριβή.
Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς: Χώματα έπεσαν πάλι στον Κηφισό - Ουρά χιλιομέτρων προς Λαμία
Παρόλα αυτά μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη, διέψευσε αυτά τα στοιχεία και τόνισε πως πρόκειται περί «παρεξήγησης».
«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης», σημείωσε η κυρία Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.
«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως», διευκρίνισε.
Μάλιστα, όπως σημείωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας το γεγονός αυτό αφορά και στην κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σαρδέλη.
Πάτρα: Η καρδούλα της Ίριδας λύνει τον γρίφο – Ποιο ήταν το μεγάλο λάθος των ειδικών
Σύμφωνα με την εκπομπή “Πρωινό” του ΑΝΤ1, στο μικροσκόπιο θα μπει εκ νέου η καρδιά της Ίριδας προκειμένου να διαπιστωθεί αν το βρέφος έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου. Ειδικοί σημειώνουν πως εάν το παιδί είχε αγενεσία φλεβόκομβου δεν θα πέθαινε στον ύπνο του, ενώ δεν είχε και βαριά κλινική εικόνα όταν ήταν εν ζωή. Επίσης, όπως είπε η Κέλλυ Χεινοπώρου, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το παιδί είχε τέτοιο πρόβλημα θα είχε εντοπιστεί από την κοιλιά της μητέρας του ή από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.
Από την πλευρά της η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει εκταφή στην Ίριδα και η εξέταση στην καρδιά θα γίνει από τους ιστούς που ήδη έχουν κρατηθεί. Όπως είπε υπάρχουν πολλά στοιχεία για την Ίριδα που θα βοηθήσουν, ωστόσο, χαρακτήρισε αστοχία το γεγονός ότι δεν έχει κρατηθεί ιστός από τον εγκέφαλο του βρέφους.
Τα πορίσματα των ιατροδικαστών για το θάνατο των παιδιών στην Πάτρα θα επιταχύνουν τις εξελίξεις
Από εκεί και πέρα εν αναμονή των πορισμάτων των ιατροδικαστών για τους θανάτους των δύο κοριτσιών στην Πάτρα, σχολίασαν την υπόθεση αυτή μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής και η Δήμητρα Τσίτση εγκληματολόγος – κοινωνιολόγος.
Όπως ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης: «Όλη αυτή η υπόθεση έχει γίνει ένα σήριαλ, αλλά τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση δεν τους ενδιαφέρει το σήριαλ, αλλά τα αποδεικτικά μέσα. Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε αν οι δύο θάνατοι, ο πρώτος και ο δεύτερος ήταν εγκληματικές ενέργειες. Η ανάκριση προχωράει όσον αφορά το θάνατο του τρίτου παιδιού, που από ό,τι φαίνεται ήταν εγκληματική ενέργεια, αφού χορηγήθηκε μεγάλη δόση κεταμίνης.
Περιμένουμε να δούμε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, τα πορίσματα του κυρίου Καρακούκη και του κυρίου Καλογριά, όταν βγουν εκεί πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορες εξελίξεις, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε γιατί η έρευνα γίνεται στα εργαστήρια με επιστημονικά δεδομένα και σε αυτό δεν υπάρχει χρονικό όριο ή μάλλον το χρονικό όριο το καθορίζουν οι επιστήμονες.
Θα υπάρξει ένα καινούργιο πόρισμα λοιπόν για τα αίτια θανάτου, για τον πρώτο και το δεύτερο θάνατο των δύο παιδιών που έφυγαν πρώτα από τη ζωή, να δούμε αν ήταν εγκληματικές ενέργειες, θα γίνουν όλες οι ιατροδικαστικές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν, τοξικολογικές, ιστολογικές, οτιδήποτε μπορεί να δείξει αν ήταν σωστά τα πρώτα ευρήματα, οι πρώτες αιτίες ή λάθος.
Γίνεται και μία παράλληλη ανάκριση για το θάνατο του τρίτου παιδιού, με άρση τηλεφωνικών απορρήτων, έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές, για το ότι αναζητήθηκαν κάποιες ουσίες, εγώ θεωρώ ότι είναι δύσκολο κάποιος, γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, αν αναζήτησε τέτοιες ουσίες για να προκαλέσει το θάνατο, να τις προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο.
Αν τις προμηθεύτηκε με άλλο τρόπο, ίσως η άρση του απορρήτου να δείξει κάποια πράγματα. Θα γίνουν και καταθέσεις περίπου 60 ιατρών και νοσηλευτών και στον ανακριτή και στο ανθρωποκτονιών, μετά την ιατροδικαστική εξέταση που έχει διατάξει ο εισαγγελέας, αλλά και ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς. Δεν βλέπω κάποια σπουδαία εξέλιξη, ακούω για εκταφή, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας, προφανώς το ζητάνε οι συνήγοροι της αποθανούσης».
Από την πλευρά της η κ. Τσίτση σχολίασε πως: «Είναι μία τραγική ιστορία που πήρε τρομερές διαστάσεις και εγώ διαφωνώ με τις όλες διαστάσεις που πήρε, γιατί όλοι γίναμε δικαστές, το οποίο είναι λάθος σε οποιαδήποτε υπόθεση. Μου δημιουργούν αρκετά ερωτήματα κάποιες συμπεριφορές, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω επακριβώς τι συνέβη, γιατί όπως σωστά αναφέρθηκε, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.
Από εκεί και πέρα αντιλαμβανόμαστε κάποιες συμπεριφορές, όπως είναι η ψυχρότητα και η απάθεια κάποιων ανθρώπων, όταν χάνουν κάποια παιδιά, ένα παιδί, ή δύο παιδιά, ή οτιδήποτε και ο σκοπός είναι να τοποθετηθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προκαλεί τρομερά ερωτήματα στο πώς μπορούν αυτά τα άτομα να έχουν τη δύναμη.
Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Δασκαλάκης είχε ότι ο λόγος που θρηνεί και ο τρόπος που θρηνεί είναι πολύ διαφορετικός και θρήνησε μόνο μία μέρα, με βάση ένα δημοσίευμα που είχα διαβάσει. Και πάλι δεν μπορώ εγκληματολογικά να το δικαιολογήσω αυτό, όμως από την άλλη οπτική γωνία δεν μπορούμε να κατακρίνουμε κάποιον, ο οποίος με τον τρόπο το δικό του θρήνησε. Τώρα το τι συνέβη και πώς συνέβη, αυτό θεωρώ πως μόνο η ελληνική αστυνομία μπορεί να το εξακριβώσει, όπως και οι ανακριτές».
Ειδήσεις σήμερα
Πώς θα γίνει το… black out στις αυξήσεις ρεύματος
Ιπποκράτειο: Ξεσπά η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού – «Aδιανόητο, δεν μπορώ να το πιστέψω»
Κορονοϊός: Στο… ράφι αφήνουν οι άνω των 60 τη 4η δόση – Tι δείχνουν τα στοιχεία