Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως πλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις σε μεγάλο ποσοστό πως Μαλένα, και κυρίως η Ιριδα, έχασαν τη ζωή τους με ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Η ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα, από την άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών, δεν αποκλείεται να δοθεί στις αρμόδιες ανακριτικές και αστυνομικές Αρχές τα επόμενα 24ωρα.
Ευρήματα
Ουσιαστικά, η συνδυαστική μελέτη των ευρημάτων και στοιχείων για τα αίτια θανάτου των παιδιών φαίνεται να αναδεικνύει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν για το θάνατο της Τζωρτζίνας φαίνεται ότι ανακατευθύνουν τις έρευνες για το θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, με τις ιατροδικαστικές τους εκθέσεις να βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επανεξέτασης.
Ακόμα και τα ευρήματα που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «ξεκάθαρα», θα τεθούν πλέον υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που προέκυψαν, για να φανεί ο εξωγενής παράγοντας ο οποίος «κρύβεται» πίσω από τον αιφνίδιο χαμό της Μαλένας και της Ιριδας. «Η προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη και διενεργείται από την Εισαγγελία εστιάζει στη συνδυαστική μελέτη των θανάτων εξ αφορμής του θανάτου του τρίτου παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Γνώμη» η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε εξετάσει τη σορό της 6,5 μηνών Ιριδας.
Αναφορά
Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, στην ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε στις 22 Μαρτίου, είχε προσθέσει το πνευμονικό οίδημα στην αιτία θανάτου του βρέφους, που σύμφωνα με την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου, είχε αποδοθεί σε αγενεσία φλεβοκόμβου. «Δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου», ανέφερε λίγες μέρες πριν η ιατροδικαστής.
Υπενθυμίζεται ότι στην ιατροδικαστική έκθεση της Ιριδας είχαν παρατηρηθεί στοιχεία αποξήρανσης γύρω από τα χείλη, ενώ επίσης διαπιστώθηκε τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο. «Η ιατροδικαστική έκθεση για το συγκεκριμένο θάνατο είναι πλήρης. Οπως είπα, δεν αφορά στην εμφάνιση νέων στοιχείων, αλλά στη συνδυαστική μελέτη των θανάτων», επισημαίνει στην εφημερίδα «Γνώμη» η Αγγελική Τσιόλα, που τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.
Ανοίγουν τα κινητά
Την ίδια ώρα, μετά την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης μητέρας, οι Αρχές έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανοίξουν τα 8 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή της και στο σπίτι της στην Πάτρα. Θα διερευνηθούν επικοινωνίες, sms, μηνύματα μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και social media. Ενδιαφέρον θα έχει και η ανάσυρση δεδομένων από τις περιηγήσεις και αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων για τον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης που προκάλεσε τον «σταδιακό» και φρικτό θάνατο της Τζωρτζίνας.
Καταθέσεις
Σε δεύτερο στάδιο θα κληθούν να καταθέσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως γιατροί και νοσηλευτές από το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Για κατάθεση θα κληθούν ακόμη ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, καθώς και συγγενικά της πρόσωπα.