Συγκεκριμένα, οι εν λόγω μαθητές εκ περιτροπής αναγκάζονται να κάνουν μάθημα δίπλα στο ιερό της μικρής εκκλησίας στο Ηράκλειο, καθώς οι υποδομές του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος δεν επαρκούν και την ικανοποίηση του αιτήματος δύο λυόμενων αιθουσών προς όφελος των παιδιών.
Ηράκλειο: Η εκκλησία μετατράπηκε σε τάξη
Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπαχή, η δυναμική του σχολείου είναι μεγαλύτερη από τις αίθουσες που διαθέτει. Έτσι, παρόλο που, μετά από ταλαιπωρία ετών μέχρι την ανακατασκευή του συγκροτήματος, οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο κτίριο, οι αίθουσες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας εργαστηρίου για τις φυσικές επιστήμες, όπως εξήγησε, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από πέρυσι δύο λυόμενες αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες δύο τάξεων. Ωστόσο, μέχρι τώρα, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου – όπως ανέφερε – οι αίθουσες δεν έχουν φτάσει στο σχολείο και έτσι οι μαθητές δύο τάξεων της Γ’ Λυκείου εκ περιτροπής «στεγάζονται» στο χώρο της μικρής εκκλησίας, που για τον λόγο αυτό καθαρίστηκε, βάφτηκε και θερμαίνεται.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, η εκκλησία στο Ηράκλειο είναι χώρος λατρευτικός και είναι ακατάλληλος για να στεγάσει μια σχολική τάξη. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για λύση ανάγκης. «Δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα μαθητή από το σχολείο» σημείωσε η κ. Αρετή Σπαχή τονίζοντας ξανά την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης από το Δήμο Ηρακλείου.
Ηράκλειο: Τι απαντά η Αρετή Σπαχή στις καταγγελίες για ανθυγιεινές συνθήκες
Απαντώντας στους γονείς εκείνους που αντιδρούν κάνοντας λόγο για ανθυγιεινές συνθήκες, η Αρετή Σπαχή λέει ότι «το κτήριο της εκκλησίας είναι καθαρισμένο, είναι βαμμένο και γενικά παλεύουμε εδώ και 11 χρόνια για το Καπετανάκειο. Σήμερα που μιλάμε περιμένουμε ηλεκτρολόγο και δε μας στέλνουν και πιέζουμε να έρθει για να γίνουν κάποιες εργασίες. Αλλά πέρα από αυτό… το αίτημα που εμείς διατυπώνουμε για να λυθεί αυτό το θέμα είναι ότι, επειδή έτσι κι αλλιώς η δυναμική του Καπετανάκειου είναι μεγάλη και έχουμε πρόβλημα στεγαστικό, ζητήσαμε – και έπρεπε να μας έχουν δώσει – μία λυόμενη αίθουσα. Δεν τη δώσανε. Το εργαστηριακό μάθημα ζητούμε να είναι εργαστηριακό. Τα παιδιά εξάλλου το ήθελαν. Και εκ περιτροπής μπαίνει ένα τμήμα στην εκκλησία, κάτι που είναι λύση ανάγκης μέχρι να μας φέρουν τη λυόμενη αίθουσα. Δεν είναι κάτι που το θέλουμε. Η εκκλησία είναι χώρος λατρείας και όχι χώρος σχολικών μαθημάτων. Αλλά τι άλλο να κάνουμε; Ούτε οι κτηριακές ανάγκες έχουν καλυφθεί ως προς τον ηλεκτρολόγο που χρειαζόμαστε να έρθει… ούτε η αίθουσά μας έχει “έρθει”».
Ειδήσεις σήμερα
Επικουρικές συντάξεις: Αναδρομικά με το μήνα στους συνταξιούχους – Ποιους αφορά, πόσα θα πάρουν