Σπουδές, δουλειά
Γεννήθηκε το 1965 στην Πτολεμαΐδα, αλλά, μόλις έγινε οκτώ μηνών, η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της. Είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Βιομηχανικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της άρχισε να εργάζεται ως διαφημίστρια στην Αθήνα. Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, δύο γεγονότα έμελλαν να αλλάξουν την πορεία της ζωής της. Το πρώτο ήταν η γνωριμία με τον μετέπειτα σύζυγό της, Χρήστο Καρακώστα, και το δεύτερο η οικονομική κρίση.
«Πριν από δέκα χρόνια πήρα τη μεγάλη απόφαση. Να αφήσω την καριέρα στον διαφημιστικό κλάδο και να μετακομίσω στο πατρικό του συζύγου μου στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Ο Χρήστος εργαζόταν στον κλάδο της γουνοποιίας, ο οποίος επίσης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Ομως, είχε δέκα στρέμματα χωράφια και αποφασίσαμε να γίνουμε… αγρότες. Αγόρασα κι εγώ άλλα τόσα και πλέον αναζητούσαμε την καλλιέργεια που θα βάζαμε. Ημασταν τόσο ερασιτέχνες αγρότες, ώστε το γαμήλιο δώρο των γονιών μου ήταν… τρακτέρ!», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής και προσθέτει πως, όσο και αν ακούγεται παράξενο, η προσαρμογή της στη ζωή της υπαίθρου ήταν τόσο εύκολη που ακόμη και η ίδια δεν το περίμενε!
Οταν το νιόπαντρο ζευγάρι πρωτογεύτηκε τη μοναδική νοστιμιά των μήλων της περιοχής και συνειδητοποίησε τις αξίες του θρεπτικού φρούτου, ένιωσε τεράστια ανάγκη και πρόκληση να μοιραστεί με τους πολυάσχολους φίλους του στην πρωτεύουσα τη μοναδική γευστική εμπειρία. «Θελήσαμε να διατηρήσουμε και να μεταφέρουμε σε μορφή όσο γίνεται πιο κοντά στη φυσική όλη τη γεύση και το άρωμα των μήλων μας, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ευαισθητοποιημένους στο θέμα της διατροφής να τα απολαμβάνουν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τους ρυθμούς μιας μεγάλης πόλης, που πολλές φορές μάς εμποδίζουν να εντάξουμε υγιεινές και γευστικές συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή, προσφέρουμε τα καστοριανά μήλα μας σε μορφές εύκολες στη χρήση και, βέβαια, την απόλαυση! Με τη συμβολή του προγράμματος “Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά”, στήθηκε η οικοτεχνία μας! Ετσι γεννήθηκαν τα προϊόντα “Θέλω μήλο τώρα”, ένα όνομα που αντανακλά το όραμά μας: Να εντάξουμε την κατανάλωση αυτού του θρεπτικού φρούτου στο καθημερινό διαιτολόγιο των καταναλωτών. Να τοποθετήσουμε το μήλο όχι μόνο στο ψυγείο αλλά και στο ντουλάπι, επεκτείνοντας, έτσι, τα διατροφικά του οφέλη», αναφέρει η κ. Ατσου.
Διαλεγμένα με το χέρι
Ολα τα προϊόντα προέρχονται από φρέσκα καστοριανά μήλα Fuji δικής τους παραγωγής, διαλεγμένα ένα ένα με το χέρι, ελαφρά επεξεργασμένα, ώστε να διατηρούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες, και έτοιμα για κατανάλωση.
Η σημερινή γκάμα του «Θέλω μήλο τώρα» περιλαμβάνει: Γέμιση για μηλόπιτα, πουρέ μήλου και αποξηραμένο μήλο. «Ειδικά η γέμιση για μηλόπιτα είναι ένα προϊόν το οποίο έλειπε από την ελληνική αγορά. Θυμήθηκα τον εαυτό μου, όσο ζούσα στην Αθήνα, ότι πολλές φορές ήθελα να κάνω μηλόπιτα, αλλά είτε δεν είχα μήλα στο ψυγείο είτε είχαν αλλοιωθεί. Είναι μεγάλη ευκολία για τη νοικοκυρά να ξέρει πως σε ένα βαζάκι μπορεί να βρει έτοιμη τη γέμιση και μάλιστα φτιαγμένη από χέρι άλλης νοικοκυράς, στην κουζίνα του σπιτιού της, από μήλα που προέρχονται από το χωράφι της οικογένειας», είπε και αποκάλυψε ότι στα πλάνα της είναι ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων με την προσθήκη τσάτνεϊ μήλου, flakes μήλου, πούδρας μήλου, μηλόξιδου, χυμού μήλου και μηλίτη.
Ειδήσεις σήμερα
«Κιβωτός του Κόσμου»: Λειτουργούσε «με όρους αίρεσης» – Εξηγήσεις δίνει ο πατέρας Αντώνιος
Βραζιλία: Υπό έλεγχο η κατάσταση στην πρωτεύουσα – Επέστρεψε ο Λούλα