Όπως είπε, το ινστιτούτο θα είναι το δεύτερο παγκοσμίως, θα χρηματοδοτείται από δωρεές και ευρωπαϊκά προγράμματα και θα τελεί υπό τη διαχείριση ορκωτών ελεγκτών.
Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες για την παροχή δωρεών στο ινστιτούτο. Σημειώνεται ότι το ινστιτούτο θα συσταθεί ως μη κερδοσκοπικό σωματείο.
“Ήρθε η ώρα μου να φύγω από την Ελληνική Αστυνομία και να έρθω στο δημόσιο βίο ως πολίτης. Δεν κρατώ θυμό σε κανένα. Κοιτάζω παρακάτω, κάνω έργο. Μου αρέσει το αποτέλεσμα. Το ινστιτούτο αυτό είναι το δεύτερο που γίνεται στον κόσμο. Ήρθε για να μείνει. Είναι καταδικασμένο να επιτύχει. Εάν βρεθούν κάποιοι να κόψουν τη φόρα του ινστιτούτου, θα με βρουν απέναντι. Και ξέρουν τι σημαίνει θα με βρουν απέναντι. Πλέον δεν υπολογίζω τίποτα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σφακιανάκης.
Ειδικότερα, το ινστιτούτο θα διαθέτει 52 παραρτήματα ανά την Ελλάδα και θα στηρίζεται σε τρεις άξονες, της εκπαίδευσης, της πρόληψης και της ανάδειξης. Όπως ανέφερε μέσω του ινστιτούτου, τα παιδιά θα διδάσκονται κώδικα προγραμματισμού και θα παρέχονται επαγγελματικά εφόδια σε σχέση με την Πληροφορική.
Επίσης, η πρόληψη θα σχετίζεται με τη διερεύνηση κακόβουλων λογισμικών και διαδικτυακών απειλών και δημοσιοποίηση με αναλυτικές πληροφορίες – συμβουλές στην κοινωνία. Θα παρέχεται εξειδικευμένη συμβουλευτή βοήθεια – ενημέρωση από ειδική ομάδα White Guards.
“Θα αξιοποιήσουμε τους “χάκερς” προς όφελος της κοινωνίας” ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.
Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την ίδρυση του ινστιτούτου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο μήνες.