Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το χαμό του 25χρονου, οι δικαστές επιδίκασαν ποσό 100.000 ευρώ για τη σύζυγο του θύματος, 80.000 για το ανήλικο παιδί τους, 80.000 στον πατέρα, 80.000 στη μητέρα, 50.000 στην αδερφή και από 10.000 στον πεθερό και την πεθερά του άτυχου νεαρού, διατηρώντας τα ποσά της αποζημίωσης που είχε ορίσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο.
Οπως πάγια εφαρμόζει σε περιστατικά που το κράτος οφείλει αποζημίωση σε πολίτες, ασκείται έφεση από το Ελληνικό Δημόσιο, για να μειωθεί το ποσό. Στην προκειμένη περίπτωση, οι δικηγόροι του Δημοσίου υποστήριξαν πως το ποσό της αποζημίωσης είναι υπέρμετρο για την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας, όμως οι δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς.
Ο 25χρονος βρέθηκε ανάμεσα σε ανταλλαγή πυρών και δέχτηκε τέσσερις σφαίρες από τους αστυνομικούς, που έχουν καταδικαστεί σε ποινή ενός έτους με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με το ποινικό δικαστήριο να σημειώνει πως επιχείρησαν τη σύλληψη ενώ οι συνθήκες δεν ήταν πρόσφορες.
«Μετά από δέκα χρόνια δικαιώθηκε η οικογένεια του θύματος στα Ποινικά και Διοικητικά Δικαστήρια. Κάνουμε δημόσια έκκληση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στον αρμόδιο υπουργό να μη δώσει εντολή για κατάθεση αναίρεσης, που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι να καθυστερήσει η δικαστική αποζημίωση στην τραγική οικογένεια. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η Πολιτεία έδειξε ευαισθησία σε ανάλογες δραματικές υποθέσεις» δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας, Μ. Δημητρακόπουλος και Κ. Μακρή.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου