Από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των «Κορλεόνε», που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, προκύπτει ότι οι αρχηγοί με τα παρωνύμια «Μπάμπης-φλου», «Φάνης», «Σέφκης», «Μαραντόνα» και «Ζήσης» παρέδιδαν τις μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών στον κλεπταποδόχο με το παρατσούκλι «Καμπέρης». Αμέσως μετά τη διάπραξη των κλοπών ο «Σέφκης» επικοινωνούσε με τον κλεπταποδόχο και του έδινε ραντεβού για την αγοραπωλησία των κλοπιμαίων, με τον τελευταίο να πληρώνει άμεσα με μετρητά.
Κλοπιμαία μέσω… Viber
Αλλοι εννέα «βαρόνοι» της μαφίας απευθύνονταν σε 35χρονο κλεπταποδόχο στο Μοσχάτο, για την αγοραπωλησία κοσμημάτων και ρολογιών. Πριν από τη συνάντηση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής τού έστελναν φωτογραφίες των κλοπιμαίων, μέσω της εφαρμογής Viber, προκειμένου εκείνος να εκτιμήσει την αξία τους και να καθορίσει την αμοιβή του. Σε περιπτώσεις που ο 35χρονος δεν ήταν διαθέσιμος, το ρόλο του αναλάμβανε ο 63χρονος πατέρας του για να μη σταματήσει η ροή των κλοπιμαίων.
Τρόμος για δύο γυναίκες στο Ηράκλειο: Άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι
Ιδιαίτερο ρόλο στη διάθεση κλοπιμαίων, που αφορούσαν κοσμήματα και λίρες, είχε ένας 39χρονος από το Κερατσίνι. Σε αυτόν δίνονταν οι χρυσές λίρες προκειμένου να τις μεταφέρει σε χυτήριο στην οδό Χαβρίου στην Αθήνα, για τη μετατροπή τους σε πλάκες χρυσού.
Ο κλεπταποδόχος από το Μοσχάτο, στα μέσα Σεπτέμβρη, αντιλήφθηκε ότι η τηλεφωνική του σύνδεση πιθανόν παρακολουθείται από την Αστυνομία. Σε συνομιλία του με δικηγόρο, τον ρωτάει αν είναι δυνατόν να παρακολουθούν το τηλέφωνό του. Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης και ήταν πιο προσεκτικός στις συνομιλίες του, ενώ για ένα χρονικό διάστημα απέφευγε να συνομιλεί με τους «βαρόνους» και τους ενημέρωνε στη θέση του ένας «συνεργάτης» του.
Από τη φυσική του παρακολούθηση προέκυψε ότι είχε ύποπτες συναλλαγές με ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας, επισκευών ρολογιών, στις οδούς Κουμουνδούρου, Βουλής, Ερμού, Περικλέους, Χαβρίου, Ρόμβης και Ακαδημίας. Από τις επαφές και συναντήσεις του ίδιου κλεπταποδόχου ερευνάται η εμπλοκή άλλων έξι ιδιοκτητών χρυσοχοείων και ενεχυροδανειστηρίων.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που κυκλοφορεί