Στην πολυσέλιδη ερευνητική του έκθεση, ο Καναδός ερευνητής βασίστηκε σε αστυνομικές εκθέσεις, φωτογραφίες, αποδεικτικά στοιχεία DNA, καταθέσεις μαρτύρων και περισσότερες από 150 συνεντεύξεις. Η έρευνα ανέδειξε μία σχέση γεμάτη εντάσεις, μυστικά και ανατροπές.
«Ο Γιώργος αγαπούσε βαθιά τη Νατάσα, όμως η σχέση τους είχε διακυμάνσεις. Είχαν περάσει μία περίοδο χωρισμού, κατά την οποία η Νατάσα ανακάλυψε την ελευθερία της. Ο Γιώργος είχε ανασφάλειες με το βάρος του και προσπαθούσε να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, ελπίζοντας σε επανασύνδεση», αναφέρει ο ερευνητής.
Λίγους μήνες πριν το φονικό, η Νατάσα είχε επικεντρωθεί στην κόρη της, τη δουλειά της και τις εξόδους με κοινούς φίλους. Ανάμεσά τους, το ζευγάρι που σήμερα κατηγορείται για τη δολοφονία. Σύμφωνα με την έρευνα, η Νατάσα και ο Γιώργος περνούσαν συχνά χρόνο μαζί τους, είτε στο κλαμπ όπου εργαζόταν η φίλη της, είτε στο καφέ του βασικού κατηγορουμένου.
Το μοιραίο μυστικό
Ο Καναδός ερευνητής αποκάλυψε ένα «επτασφράγιστο μυστικό» που, όπως όλα δείχνουν, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση. Σύμφωνα με την έκθεσή του, λίγο πριν το φονικό, η Νατάσα είχε εκμυστηρευτεί σε φίλες της ότι είχε πέσει θύμα σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης. Αν και δεν αποκάλυψε το όνομα του δράστη, είχε πει πως αν γινόταν γνωστό, οι φίλοι της θα έμεναν άφωνοι.
«Τις ημέρες πριν τη δολοφονία, η Νατάσα ήταν συναισθηματικά καταβεβλημένη. Είχε τηλεφωνήσει δύο φορές στην καλύτερή της φίλη και της είπε ότι είχε ένα μεγάλο μυστικό να της αποκαλύψει από κοντά την επόμενη ημέρα», αναφέρει η έκθεση.
Το ίδιο βράδυ, η Νατάσα είχε κανονίσει να συναντηθεί τα μεσάνυχτα με τον Γιώργο, ο οποίος προσπαθούσε να την ξανακερδίσει. Ο Γιώργος, από την πλευρά του, φαίνεται πως γνώριζε κάτι σημαντικό, καθώς είχε ζητήσει από τον καλύτερό του φίλο Αντώνη να είναι διαθέσιμος αν χρειαζόταν βοήθεια.
Το βράδυ της δολοφονίας
Το βράδυ της 24ης Ιουλίου 2011, ο Γιώργος βρισκόταν στο καφέ όπου εργαζόταν ο βασικός κατηγορούμενος, αλλά δεν αντάλλαξαν πολλές κουβέντες. Έφυγε λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να συναντήσει τη Νατάσα, χωρίς να δείχνει ανήσυχος.
Ο βασικός κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο Γιώργος του είπε ότι θα έπαιρνε τη Νατάσα για να συνευρεθούν. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, η συνάντησή τους είχε άλλο σκοπό: η Νατάσα θα αποκάλυπτε στον Γιώργο την ταυτότητα του «Μυστικού Άγνωστου», ενώ ο ίδιος θα μοιραζόταν το δικό του μυστικό με τον φίλο του Αντώνη την επόμενη ημέρα.
«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα δύο μυστικά συνδέονται και κάποιος φοβόταν την αποκάλυψή τους», τονίζει ο Καναδός ερευνητής.
Οι αντιφάσεις των κατηγορουμένων
Η έρευνα αποκάλυψε σημαντικές αντιφάσεις στις καταθέσεις του κατηγορούμενου ζευγαριού:
Άλλοθι 1: Ο βασικός κατηγορούμενος δήλωσε ότι πήγε σπίτι μόνος του περίπου στη 1 π.μ. και ξύπνησε στις 7:30 π.μ. με τη σύντροφό του.
Άλλοθι 2: Η σύντροφός του, όμως, κατέθεσε ότι εκείνος πήγε στο χώρο εργασίας της στις 6 π.μ..
Η έρευνα επιβεβαιώνει πως τα μυστικά που κουβαλούσαν ο Γιώργος και η Νατάσα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δολοφονία τους.
Η εισαγγελική πρόταση
Η έκθεση του Καναδού ερευνητή συνέβαλε στη σύνταξη της εισαγγελικής πρότασης που οδηγεί τρία άτομα ενώπιον της δικαιοσύνης: το κατηγορούμενο ζευγάρι και έναν ακόμη άνδρα, ως συνεργό τους. Και οι τρεις αρνούνται κάθε κατηγορία, ενώ το Συμβούλιο Εφετών καλείται να αποφασίσει για το αν θα παραπεμφθούν σε δίκη.
Ο «ήσυχος φίλος» που έγινε βασικός ύποπτος
Αρχικά, για την οικογένεια του Γιώργου, ο βασικός ύποπτος ήταν ένας ήσυχος, αξιόπιστος φίλος που ήθελε να βοηθήσει. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αντιφάσεις του και η στάση του τον έφεραν στο επίκεντρο των υποψιών.
Ο ερευνητής περιγράφει μία χαρακτηριστική συνάντηση μαζί του στο σημείο του εγκλήματος:
«Τον είδα να κάθεται πάνω στη μικρή κόκκινη μηχανή του, στο ακριβές σημείο της δολοφονίας. Αρνήθηκε να μιλήσουμε στο αυτοκίνητο, έδειχνε νευρικός, απέφευγε την επαφή με τα μάτια και έδινε αντιφατικές απαντήσεις. Προσπαθούσε να διατηρήσει μια ήρεμη στάση αλλά η γλώσσα του σώματός του μαρτυρούσε το αντίθετο. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι, αν και συχνά κοιτούσε προς το σημείο του εγκλήματος, δεν έδειξε καμία συναισθηματική αντίδραση, ούτε λεκτικά ούτε μη λεκτικά».
Ο Καναδός ερευνητής δεν δίστασε να ρωτήσει ευθέως τον βασικό κατηγορούμενο, αν διέπραξε τους φόνους:
«Απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Αρχικά χαμήλωσε το κεφάλι και είπε: «Ναι, αλλά…», προσθέτοντας ότι όλοι, ακόμη και ο ίδιος, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ένοχοι.
Δήλωσε: «Είμαστε όλοι ένοχοι», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του. Παράλληλα, παρείχε διάφορες θεωρίες για τη διαφυγή του δράστη, αναφέροντας πιθανά σενάρια όπως τη μεταφορά της σορού της Νατάσας σε δέντρα, σε πηγάδι ή στο νερό».
Ο ερευνητής παρατήρησε πολλές «κόκκινες σημαίες» στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου. Αναφέρει επιγραμματικά κάποιες από αυτές: Αποφυγή απαντήσεων, αντιφάσεις και έλλειψη συναισθηματικής αντίδρασης.
«Απαντώντας σε ερωτήματά μου γνώριζε πληροφορίες που μόνο ο δράστης θα μπορούσε να γνωρίζει. Περιέγραψε λεπτομέρειες για τον τρόπο που διαπράχθηκαν οι φόνοι, όπως την καταδίωξη, την επαναγέμιση του όπλου και τη μεταφορά του σώματος της Νατάσας».
Στην έκθεσή του, που παρέδωσε στις Αρχές, τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ανάκριση, δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο απέτυχε να δώσει πειστικό άλλοθι αλλά παρείχε και στοιχεία που τον εμπλέκουν άμεσα στα γεγονότα της μοιραίας νύχτας.
Η έρευνα συνεχίζεται, με τα νέα στοιχεία να δίνουν μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση, φωτίζοντας το σκοτεινό παρελθόν του βασικού κατηγορουμένου και το μοιραίο μυστικό που φαίνεται πως στοίχισε τη ζωή στη Νατάσα και τον Γιώργο.
Ειδήσεις Σήμερα
- Αλλαγή ώρας: Τέλος χρόνου – Από αύριο… καλοκαίρι – Γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά
- Σεισμός στη Μιανμάρ: Η στιγμή που ένα μωρό γεννιέται κατά τη διάρκεια εκκένωσης νοσοκομείου (βίντεο)
- Συντάξεις Μαΐου: Οι τελικές ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων – Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ATM
- Διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα
- Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού