Ένας Αργεντινός εθελοντής, ο οποίος εργάζεται για τη UNICEF, ξεκίνησε μία συζήτηση που ξεπερνά τα σύνορα της πατρίδας του, αφότου ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook τη φωτογραφία, την οποία τράβηξε ένας συμπατριώτης του δημοσιογράφος.
Το μικρό κορίτσι, που είναι 3 ή 4 ετών από την κοινότητα ιθαγενών Mbya Guarani, η οποίοι μαζί με άλλους ζητιανεύουν για λίγα χρήματα στην πόλη Ποσάντας της βορειοανατολικής Αργεντινής, απεικονίζεται να προσπαθεί να σβήσει τη δίψα της κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Σε μήνυμά του για την θλιβερή αυτή φωτογραφία ο εθελοντής έγραψε: Ενώ η χώρα φλέγεται, αυτό το μικρό Guarani κοριτσάκι ξεδιψά από το έδαφος. Μήπως κάνουμε κάτι λάθος ως κοινωνία;
Αστυνομικός της Βουλής: Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή στον 35χρονο
Αποκαλύπτοντας ότι στη συνέχεια το παιδί εξετάστηκε από γιατρούς πρόσθεσε: Γιατί ανέβασα αυτή φωτογραφία; Γιατί πρέπει επιτέλους σαν κοινωνία να αρχίσουμε να συζητάμε για ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν κάνουμε τίποτα, επειδή κανείς δεν το επισημαίνει, γιατί αυτοί που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι δεν βάζουν το χέρι τους στην τσέπη»
Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Misiones Online εξήγησε την ιστορία αυτής της φωτογραφίας, υπογραμμίζοντας ότι ελήφθη την Τετάρτη από ρεπόρτερ τους, κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα στο κέντρο της πόλης Ποσάντας.
Η Sun η οποία προέβαλε το θέμα δεν έχει επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την εικόνα.
«Ένας δημοσιογράφος της Misiones Online οδηγούσε στην λεωφόρο Mitre της Ποσάντας, όταν σταμάτησε σε φανάρι και είδε αυτήν τη σκηνή να συμβαίνει στο κέντρο της πόλης. Τα παιδιά της συγκεκριμένης κοινότητας Mbya Guarani, εκτίθενται σε επετεία από ανήλικους στην πόλη. Ο δημοσιογράφος που ζει στην περιοχή συνηθίζει να βλέπει τέτοιες εικόνες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έβγαλε την φωτογραφική μηχανή του και έστειλε τη φωτογραφία στους συναδέλφους του», σημείωσε.
Οι Guarani είναι μία ομάδα που πολιτισμικά συνδέεται με ιθαγενείς της Νότιας Αμερικής, ενώ ο πληθυσμός τους απαριθμοί περίπου 3.000 ανθρώπους