Να σημειώσουμε πως όλες τις προηγούμενες ημέρες γινόταν λόγος για διαρροή πετρελαίου και από άλλα πλοία, γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην συγκεκριμένη απόφαση.
Σχετικά με ενδεχόμενη αδυναμία να εξασφαλιστούν αποζημιώσεις πέραν κάποιου συγκεκριμένου ποσού από την εταιρεία που έχει ασφαλίσει το πλοίο, το Λιμενικό διευκρινίζει ότι τα επιπλέον ποσά μπορούν να αντληθούν από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (IOPC Fund), το οποίο χορηγεί αποζημιώσεις, υπό τον όρο ότι ο αιτών αποδεικνύει τη ζημιά του με βάση τους κανόνες που ορίζει το ίδιο το Ταμείο.
Υπενθυμίζουμε πως έως τώρα πολλές εστίες ρύπανσης έχουν εντοπιστεί σε τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αττικής, καθώς κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό παρασύρθηκαν από τον αέρα.
Φρεαττύδα, Πειραϊκή, η παραλία του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια αλλά και η θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων είναι οι περιοχές του Πειραιά όπου έφτασε η ρύπανση. Πετρελαιοκηλίδες έφτασαν και και σε παραλίες στον Άγιο Κοσμά, Ελληνικό και Γλυφάδα. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει το κολύμπι στις περιοχές τοποθετώντας ειδικές κορδέλες. Έντονη είναι εδώ και μέρες και η δυσοσμία, λόγω της πετρελαιοκηλίδας, που έχει γίνει αισθητή σε πολλές περιοχές.