Η παράδοση των πατρωνιών, όπου ένας βασιλιάς υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις, στρατιωτικές ενώσεις, επαγγελματικούς φορείς ή οργανισμούς δημόσιας υπηρεσίας, χρονολογείται από τη βασιλεία του Γεωργίου Β’ το 1700, σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της βασιλικής οικογένειας.
«Η βασιλική αιγίδα υπογραμμίζει το ζωτικό έργο αυτών των οργανώσεων και επιτρέπει στα πολλά επιτεύγματα και τις πολύτιμες συνεισφορές τους στην κοινωνία να αναγνωριστούν και να προωθηθούν ευρύτερα», ανέφερε η βασιλική οικογένεια στην ανακοίνωσή της στις 4 Μαΐου.
Μερικά από τα πατρονάρια βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα στην Κοινοπολιτεία, μια ένωση 56 ανεξάρτητων χωρών, που ήταν όλες σχεδόν παλαιότερα υπό βρετανική αποικιακή κυριαρχία. Οι αιτίες διατρέχουν τη γκάμα από τον στρατό έως την εκπαίδευση, τις τέχνες και την άγρια ζωή – υποστήριξη σκύλων, ιπποδρομίες, χειροτεχνίες πολιτιστικής κληρονομιάς, Εθνική Όπερα Ουαλίας, Αγώνες Highland της Σκωτίας και πολλά άλλα.
Όταν ο Κάρολος έγινε βασιλιάς τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά τον θάνατο της μητέρας του, το Παλάτι εξέτασε περισσότερους από 1.000 βασιλικούς οργανισμούς. Μετά από αυτή την αναθεώρηση, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα υποστηρίξουν περισσότερες από 800 φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς, ανακοίνωσε η βασιλική οικογένεια.
Μπέζος - Σάντσεζ: Θα παντρευτούν τα Χριστούγεννα! - Που θα γίνει η υπερπολυτελή τελετή;
Η αείμνηστη βασίλισσα ήταν προστάτιδα 492 φιλανθρωπικών οργανώσεων όταν πέθανε, και η οικογένειά της θα διατηρήσει 376 από αυτές. Αυτό περιλαμβάνει τον Βασιλιά ως προστάτη της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζει τον στρατό, την οποία υποστήριζε η μητέρα του από το 1952 έως το 2022. Πριν ανέλθει στο θρόνο, ο Κάρολος, ως Πρίγκιπας της Ουαλίας, υποστήριξε 441 οργανώσεις και έχει κρατήσει ή περάσει από 367 στα μέλη της οικογένειας.
Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα συνεχίσουν επίσης να υποστηρίζουν σκοπούς που είχαν πριν αναλάβουν τους τρέχοντες τίτλους τους. Αυτό περιλαμβάνει το ενδιαφέρον του Βασιλιά για τον περιβαλλοντισμό, με συνεχείς υποστηρικτές για το The Wildlife Trusts, μια οργάνωση από τη βάση της φύσης, και την Commonwealth Forestry Association, η οποία προωθεί τη διατήρηση και τη βιώσιμη διαχείριση των δασών του κόσμου.
Ο Βασιλιάς θα παραμείνει επίσης πρόεδρος της ΜΚΟ καθαρού νερού WaterAid, μια θέση που κατέχει από το 1991. Σε δήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της WaterAid U.K., Tim Wainwright, δήλωσε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση ήταν «εξαιρετικά ευγνώμων και τιμήθηκε» που ο Charles θα συνέχιζε τη σχέση του, η οποία έχει «Έπαιξε έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην υποστήριξη του οράματος της WaterAid».
«Η Αυτού Μεγαλειότητα Ο Βασιλιάς είναι μια κινητήρια δύναμη για τα καλά σε κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και η βιωσιμότητα», δήλωσε ο Wainwright. «Η κλιματική κρίση είναι μια κρίση νερού, με ξηρασίες να στεγνώνουν πηγές και πηγάδια, και καταιγίδες και πλημμύρες να καταστρέφουν τις υποδομές και να μολύνουν τις εύθραυστες πηγές νερού. Εργαζόμαστε ακούραστα με τις κοινότητες για να παρέχουμε συστήματα νερού και τουαλέτες ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι με τη διαρκή αφοσίωση και τη φιλοδοξία της Αυτού Μεγαλειότητας να συνδέσει τον κόσμο για να δράσει, θα τερματίσουμε μαζί την κρίση νερού, αποχέτευσης και υγιεινής».
Το TIME επικοινώνησε με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χορηγούς.
Ο βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα στις 30 Απριλίου αφού είχε σταματήσει για λίγο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου τον Φεβρουάριο.
Ειδήσεις σήμερα
Ιωάννινα: Έσερνε σκύλο με αγροτικό- Το άτυχο ζώο ήταν νεκρό
Ισραήλ: Ο στρατός ζητά από τους Παλαιστίνιους να απομακρυνθούν- Επίκειται χερσαία εισβολή
Ηράκλειο: Γύρισε το πλοίο στο λιμάνι λόγω ασθένειας ανήλικου παιδιού
Μέση Ανατολή: 15 άγνωστα στοιχεία για την αεράμυνα του Ισραήλ