Στην τελευταία της εκπομπή podcast, «IMO με τη Μισέλ Ομπάμα και τον Κρεγκ Ρόμπινσον», η πρώην Πρώτη Κυρία εξήγησε ότι δεν προετοίμασε ρούχο για την εκδήλωση, αποφεύγοντας έτσι την πίεση της τελευταίας στιγμής να παραστεί. Τόνισε τη σημασία του να λέμε «όχι» όταν αυτό είναι απαραίτητο, ελπίζοντας να αποτελέσει παράδειγμα ενδυνάμωσης για τις κόρες της και άλλες νέες γυναίκες.
Η απόφασή της να απουσιάσει από την ορκωμοσία του Τραμπ το 2025 δεν ήταν η πρώτη φορά που απέφυγε δημόσιες εκδηλώσεις υψηλού προφίλ. Δεν παραβρέθηκε ούτε στην κηδεία του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ, επικαλούμενη «σύγκρουση προγράμματος», αν και ο σύζυγός της, Μπαράκ Ομπάμα, ήταν παρών. Η Μισέλ Ομπάμα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι αποφάσεις της να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις οφείλονται στην ανάγκη της να επικεντρωθεί στην προσωπική της ευημερία και όχι σε πολιτικές ή κοινωνικές πιέσεις.
Αυτή η στάση της Μισέλ Ομπάμα έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή προσέλευση πρώην προεδρικών ζευγαριών σε τέτοιες εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας την προσωπική της απόφαση να θέσει τα όριά της και να επιλέξει πότε και πώς να συμμετέχει σε δημόσιες δραστηριότητες.
Αν και η απομάκρυνσή της από τα φώτα της δημοσιότητας στις αρχές του έτους πυροδότησε φήμες για πικρία, σκάνδαλο ή ακόμα και προβλήματα στον γάμο της με τον Μπαράκ Ομπάμα, εκείνη ξεκαθαρίζει τώρα πως ήταν απλώς «η επιλογή που ήταν σωστή για μένα».
«Δεν είμαι από αυτούς που προσποιούνται χάριν του πρωτοκόλλου»
Στο επεισόδιο της 23ης Απριλίου του podcast IMO With Michelle Obama and Craig Robinson — που παρουσιάζει μαζί με τον αδερφό της — η Ομπάμα και η Ταράτζι Π. Χένσον μίλησαν ανοιχτά για τη ζωή υπό τα φώτα της δημοσιότητας και την κριτική που δέχονται ως μαύρες γυναίκες.
«Ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έλεγα “όχι” για οποιονδήποτε άλλο λόγο· έπρεπε να υποθέσουν ότι ο γάμος μου καταρρέει», είπε η Ομπάμα αναφερόμενη στους τίτλους των ειδήσεων για την ορκωμοσία και τις δημόσιες εμφανίσεις του συζύγου της χωρίς εκείνη. «Έβαλα όλη μου τη δύναμη για να μην κάνω αυτό που φαινόταν σωστό, αλλά αυτό που ήταν σωστό για μένα — και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα.»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ειδήσεις Σήμερα
- Παραδίδεται στις Αρχές το άτομο που φέρεται να έδωσε την κροτίδα στον Άρη Μουγκοπέτρο – «Έχω εμπιστοσύνη στις Αρχές» αναφέρει ο φίλος του μουσικού
- Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 150 οι τραυματίες – Πανικοβλήθηκαν και έπεφταν από μπαλκόνια (βίντεο)
- Πάπας Φραγκίσκος: Τι είναι η τεράστια μελανιά στο πρόσωπό του – Συνωμοσίες ή τραυματισμός;
- Ηλεία: «Χτύπησαν» την ώρα της Ανάστασης – Διαρρήκτες άδειασαν σπίτια με λεία χιλιάδων ευρώ
- Μάρκος Σεφερλής: Επιστρέφει ο Νότης Σφακιανάκης – Το ανακοίνωσε ο ηθοποιός