Ένα άτομο με κουκούλα, μαύρη ρόμπα που κουβαλούσε μια μακριά ράβδο, παρόμοια με δρεπάνι, πιάστηκε να τρέχει μπροστά στις χρυσές καμάρες μέσα στον καθεδρικό ναό το Σάββατο (6/5).
«Πρόσεξε κάποιος άλλος τον Grim Reaper στο Αββαείο του Γουέστμινστερ;» έγραψε ένα άτομο στο Twitter , συγκεντρώνοντας 2 εκατομμύρια προβολές. «Τον πρόσεξα! Ποιον ψάχνει;» ένας άλλος απάντησε. «Βλέπει κανείς άλλος τον Grim Reaper να εμφανίζεται στη στέψη;» έγραψε ένα άλλο tweet , καθώς οι χρήστες ειρωνεύτηκαν ότι θα μπορούσε να είναι η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, μεταμφιεσμένη. Μάλιστα το βίντεο έφτασε και στο ΤikTok, όπου ένας θεατής από το σπίτι συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στη γρήγορη εμφάνιση του «θεριστή».
«ΌΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ», έγραφε εν μέρει η λεζάντα. «Η Νταϊάνα παίρνει την εκδίκησή της», είπε ένας άλλος χρήστης της πλατφόρμας.
Anyone else just notice the Grim Reaper at Westminster Abbey? #Coronation pic.twitter.com/77s4XIY17i
— Joe (@realjoegreeeen) May 6, 2023
@stxawbs NAH IT CANT JUST BE ME THAT SAW IT HELP FULL ON SIMS DEATH PERSON OMG #fyp #blowup #foryou #coronation #charles #kingcharles #run #funny #getthisviral #charlescoronation #6thmay2023 #6thmay ♬ son original – Netic.s it’s your choice
Στέψη Καρόλου: Ο βυζαντινός Ψαλμός 71 ακούστηκε τη στιγμή παράδοσης του Ξίφους στον Βασιλιά
Ως φόρο τιμής στην ελληνική καταγωγή του πατέρα του Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, ο βασιλιάς Κάρολος αιτήθηκε να ακουστεί – για πρώτη φορά στην Ιστορία – βυζαντινή ψαλμωδία, στην ιστορική και μεγαλοπρεπή τελετή στέψης του. Ο ψαλμός ήταν τυπωμένος στα ελληνικά στο πρόγραμμα της λειτουργίας, με αγγλική μετάφραση. Να σημειωθεί πως οι βυζαντινοί ψαλμοί έχουν αναγνωριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.
Μετά το Χρίσμα και λίγο πριν την Στέψη του Καρόλου, το επταμελές Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών υπό τον Δρ. Αλέξανδρο Λίγκα, έψαλλε στα ελληνικά τους πρώτους επτά στίχους από τον 71ο από τους Ψαλμούς του Δαυίδ της Παλαιάς Διαθήκης, μια προσευχή για να ευλογεί ο Θεός τον βασιλιά Σολομώντα.
Υπό τους ήχους της βυζαντινής ψαλμωδίας το «Κεκοσμημένο Ξίφος της Προσφοράς» – που αντιπροσωπεύει στην τελετή τα υπόλοιπα βασιλικά ξίφη – τοποθετήθηκε στο δεξί χέρι του βασιλιά Καρόλου με την «εντολή» από τον Αρχιεπίσκοπο να χρησιμοποιείται για την υπεράσπιση του καλού και την τιμωρία του κακού.