Η προσομοίωση πυραυλικής επίθεσης έλαβε χώρα στον δυτικό θύλακα Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία και κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής. Οι δοκιμές αφορούσαν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων τύπου Iskander, με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προσομοίωση μεμονωμένων και πολλαπλών πληγμάτων σε στόχους όπως οι εκτοξευτές εχθρικών πυραυλικών συστημάτων, τα αεροδρόμια, οι προστατευμένες υποδομές, ο στρατιωτικός εξοπλισμός και οι θέσεις διοίκησης ενός εικονικού εχθρού.
Μετά την πραγματοποίηση των «ηλεκτρονικών» εκτοξεύσεων, το στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποίησε ελιγμό για να αλλάξει θέση προκειμένου να αποφευχθούν «πιθανά αντίποινα», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.
Στις ασκήσεις συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί.
Από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της, «εφόσον χρειαστεί». Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, ενώ έχει απειλήσει, σε περίπτωση άμεσης εμπλοκής της Δύσης στον πόλεμο, με γρήγορα και «σκληρά» αντίποινα.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έχει προειδοποιήσει πολλάκις πως ένας «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» θα ήταν «οπωσδήποτε πυρηνικός», λέγοντας ωστόσο ότι η Ρωσία θέλει να αποκλείσει μια τέτοια απειλή.
«Δεν θα θέλαμε να αυξήσουμε τεχνητά αυτούς τους κινδύνους. Πολλοί θα το ήθελαν. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός. Και δεν πρέπει να τον υποτιμούμε», δήλωσε ο Λαβρόφ πρόσφατα.
Ειδήσεις σήμερα
Αναδρομική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος – Τι θα άλλο ανακοινώσει σήμερα ο Μητσοτάκης
Δώδεκα χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία της Marfin
Κρύος ιδρώτας Τσίπρα για τα μέτρα στήριξης
Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο